Росія створила світову продовольчу кризу для покращення позицій на переговорах

Росія створила світову продовольчу кризу для покращення позицій на переговорах -

Росія створила світову продовольчу кризу для покращення позицій на переговорах - фото: pexels.com

Події
31 травня 2022 14:27

Проблема з постачанням зерна з України може спровокувати голод у світі. Тому сьогодні Європа та міжнародні організації закликають Росію вплинути на ситуацію.

Європа та ООН шукають способи, щоб уникнути продовольчої кризи через події в Україні. У світі розмірковують над тим, як врятувати експорт українського зерна в умовах блокування морських портів військами РФ і запевняють, що, якщо не вдасться знайти альтернативні шляхи експорту, великій кількості країн загрожує голод.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що без реінтеграції сільськогосподарського виробництва України вирішити продовольчу кризу неможливо, передає ASPI. У Світовій продовольчій програмі ООН (WFP) сподіваються, що зможуть домовитись із російським керівництвом. У свою чергу у російському МЗС говорять, що санкції проти Москви заважають вільній торгівлі і створюють продовольчу кризу, тому для вирішення проблеми слід розглянути можливість їх зняття.

Після початку так званої "спецоперації" в Україні проти Росії запроваджено значну кількість санкцій, зупинилося постачання імпортної продукції, виробництво скоротилося, а російська економіка поступово скочується у прірву.  Російський уряд вже не може ефективно використати енергетичний важіль впливу на Європу. Оскільки країни Євросоюзу почали реалізовувати програми, націлені на відмову від енергоносіїв із Росії та пошук альтернативних джерел нафтопродуктів.

Експерти вважають, що у ситуації, що склалася, Кремль побачив можливість вплинути на Захід шляхом штучного створення дефіциту продовольства на світовому ринку і схилити його до діалогу на вигідних для РФ умовах. Одночасно від Росії звучать звинувачення у бік західних країн у створенні ними глобальної продовольчої кризи через запровадженні санкції.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах