В Україні з’явиться державна мережа АЗС

В Україні з’явиться державна мережа АЗС

В Україні з’явиться державна мережа АЗС - фото: balance.ua

Події
28 травня 2022 16:01

Щоб забезпечити справедливість цін на ринку нафтопродуктів, НАК “Нафтогаз України” стане національним оператором у цій сфері. Таке завдання поставила державна влада.

Про це в інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна" розповів глава НАК Юрій Вітренко і зазначив, що Нафтогаз може бути для держави ефективним інструментом співпраці з найбільшими у світі компаніями.

Також Вітренко зазначив, що на ринку має з’явитися потужний державний гравець зі справедливими цінами, якому довірятиме, як держава, так і народ. Бо зараз, до приватних великих мереж АЗС існує певна недовіра.

- Коли є державний гравець з істотною часткою ринку-15-20-30%, тобто не 100%, але і не 1%, тоді більше довіри, що у споживачів є можливість купувати за справедливою конкурентною ціною... якщо мережа займає 30% ринку, це вже дає реальну альтернативу людям. У свою чергу, це буде примушувати приватних операторів теж не задирати ціни, – сказав Вітренко.

Нагадаємо, що 13 травня, Кабінет міністрів прийняв рішення, згідно з яким 172 автозаправні станції компанії Glusco, що належать Віктору Медведчуку, передадуть в управління НАК "Нафтогаз". Юрій Вітренко уточнив, що через деякі нюанси,"Нафтогаз" ще не отримав контроль над мережею заправок Glusco.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах