У Дніпрі рятують життя двом дівчаткам 12-ти та 8-ми років, поряд з якими розірвався снаряд

В Днепре спасают жизнь двум девочкам 12-ти и 8-ми лет, рядом с которыми разорвался снаряд

В Днепре спасают жизнь двум девочкам 12-ти и 8-ми лет, рядом с которыми разорвался снаряд - фото: adm.dp.gov.ua

Події
10 травня 2022 17:46

У Дніпрі рятують двох дівчат із Привілля Луганської області. 12-річна Руслана та 8-річна Євгенія потрапили під раптовий ворожий обстріл з мінометів і не встигли добігти до підвалу кілька метрів.

Як повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації, мати 12-річної дівчинки каже, що все було несподівано. Електроенергію давали раз на три дні, тому щойно з'явилося світло – жінка приготувала поїсти. Сім'я пообідала і попрямувала до підвалу. Діти пішли перші, а мама однієї з дівчаток затрималася вдома, вимикала електроприлади. Діти не встигли добігти до укриття, снаряди потрапили у двір п'ятиповерхівки та один розірвався поряд із ними.

Мама старшої дівчинки -Мама старшої дівчинки - фото: adm.dp.gov.ua

Наразі все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб знати найважливішу інформацію

Жінка розповіла, що під час вибуху на місці загинули два її рідні племінники – хлопці 11 та 14-ти років. Дівчатка були живі, але зазнали серйозних травм. Також постраждала 70-річна мати жінки. Першу допомогу надали українські військові. Вони й евакуювали сім'ю.

Зараз двох дівчат рятують у Дніпрі. Старша перебуває у комі. Має серйозну травму черепа, перелом руки, осколкові поранення. У молодшої Жені постраждали легені, зламані чотири ребра, травми рук та ніг. 70-річну жінку теж госпіталізовано, але вона в іншій лікарні Дніпра.

Дві дівчинки зараз у лікарні Дніпра -Дві дівчинки зараз у лікарні Дніпра - фото: adm.dp.gov.ua

Зазначимо, що за даними ОВА, з початку війни до лікарень Дніпропетровщини потрапили 67 дітей із зони бойових дій. Донецької, Луганської, Харківської та Херсонської областей. Зокрема, Маріуполя, Сєвєродонецька, Авдіївки, Краматорська, Волновахи, Ізюма. Більшість із них – школярі, та майже у кожного – мінно-вибухові травми. Нині у лікарнях регіону 10 маленьких пацієнтів. Більшість дітей вже виписали або направили до лікарень на Заході країни. Деякі проходять реабілітацію в закордонних клініках.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах