Пальне та будматеріали: яке майно на Дніпропетровщині стягують на потреби ЗСУ

Пальне та будматеріали: яке майно на Дніпропетровщині стягують на потреби ЗСУ -

Пальне та будматеріали: яке майно на Дніпропетровщині стягують на потреби ЗСУ - фото: pexels.com

Події
26 квiтня 2022 12:42

У Дніпропетровській області виконавча служба продовжує стягувати майно у дохід держави. Наразі служба працює у штатному режимі, але через воєнний стан довелось ввести певні зміни в роботу.

Як розповів начальник Південно-Східного міжрегіонального управління Мінюсту Іван Легостаєв, згідно з розпорядженням Кабміну, працівники виконавчої служби передають у дохід держави майно на потреби ЗСУ. Зокрема йдеться про пальне, риболовецькі сітки, цигарки, бензопили, будматеріали та інші речі, необхідні військовим для роботи, передає "Суспільне".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також регулюється стягнення заборгованості з фізичних осіб. Наприклад, фізособи можуть користуватися рахунками і з них не стягується заборгованість, якщо вона становить не більше 100 тисяч гривень. У подальшому це питання врегулювали змінами до Закону України про виконавчі провадження.

Працівники виконавчаї служби зараз працюють в штатному режимі. З 24 лютого через військову агресію РФ відключили доступ до автоматичної системи виконавчого провадження. Платежі здійснювалися в ручному режимі. Це створило додаткове навантаження, але зараз усі працівники служби мають доступ до цієї системи.

За місяць військових дій працівники виконавчої служби області стягнули більше 86 мільйонів гривень, з яких 72 мільйони – аліментні платежі та майже мільйон гривень – погашення заборгованість із заробітної плати.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах