Як під час війни оформити шлюб через ZOOM

Як під час війни оформити шлюб через ZOOM -

Як під час війни оформити шлюб через ZOOM - фото: vogue.ua

Події
17 квiтня 2022 13:58

З початку повномасштабної війни в Україні одружилися майже 22 тисячі пар – це більше, ніж зазвичай. Тепер подати заявку і офіційно оформити шлюб можна лише за добу.

За словами представниці Міністерства юстиції Валерії Коломієць, ми зараз живемо в обставинах, коли не знаємо, що буде завтра. Люди інколи не мають можливості чекати. Тому, щоб у подальшому ні у кого не виникало юридичних проблем, процедуру оформлення шлюбу спростили.

Подати заявку і офіційно оформити шлюб можна за день

Люди, які виявили бажання, можуть одружитися протягом дня. На сьогодні це може відбуватися у будь-якому органі ДРАЦСу на території, де не ведуться бойові дії.

У сьогоднішніх умовах зареєструвати шлюб можна навіть якщо одного з членів подружжя немає фізично. Вони можуть звернутися до свого командира і подати заяву про те, що бажають одружитися дистанційно.

Без особистої присутності зареєструвати шлюб можуть:

  • Медики;
  • Поліцейські;
  • Військовослужбовці;
  • Поранені військові, які знаходяться на лікуванні.

Як відбувається процедура дистанційної реєстрації шлюбу?

Командир скріплює подану заяву, і тут уже є два варіанти:

  • Заяву направляють до органу ДРАЦСу, де територіально перебуває наречена чи наречений, який може прийти в цей орган, щоб провести процедуру.
  • Командир може дистанційно сам скласти акт реєстрації шлюбу і подати в орган ДРАЦСу, який в подальшому її зареєструє. Причому людина, яка не перебуває у військовій частині, може бути підключена дистанційно. І навіть обоє з пари можуть бути підключені дистанційно, просто через Zoom.

Оригінал документів отримує будь-який найближчий орган ДРАЦС. І вже орган ДРАЦС проводить юридичну реєстрацію, здійснює всі дії і вносить в реєстри.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах