Дніпро допомагає евакуювати тварин з харківського екопарку

Дніпро допомагає евакуювати тварин з харківського екопарку.

Дніпро допомагає евакуювати тварин з харківського екопарку. Фото: facebook.com

Події
07 квiтня 2022 13:18

Заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко побував у харківському екопарку, вдалося евакуювати кілька великих тварин.

Про це під час брифінгу 7 квітня розповів міський голова Борис Філатов, повідомляє "Суспільне".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Це ведмеді, леви, тигри. Ми будемо продовжувати евакуацію. На жаль, логістично ситуація складна, і не лише через обстріли. Уявіть, як, наприклад, можна вивезти жирафа. Їх неможливо помістити в жодний транспортний засіб. Але ми продовжимо рятувати тварин", - сказав очільник Дніпра.

За словами Бориса Філатова, частину з евакуйованих тварин тимчасово розмістять у дніпровському цирку, частина — поїде далі. Зокрема, ведемеді поїдуть у реабілітаційний центр у Синевір, леви — у Київ. Також тварин готові прийняти у Житомирі.

Нагадаємо, через постійні обстріли російської армії інфраструктуру харківського екопарку майже знищено, деякі тварини загинули від ворожих снарядів. Через неможливість вивезти тварин в екопарку збиралися усипити левів та інших великих хижаків. На заклик допомоги відгукнулися небайдужі люди з різних куточків України. Левів, пантеру, ведмідів вже врятовано, за можливістю продовжується евакуація інших тварин.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах