Куди звертатися на Дніпропетровщині за безкоштовною психіатричною допомогою

Куди звертатися на Дніпропетровщині за безкоштовною психіатричною допомогою -

Куди звертатися на Дніпропетровщині за безкоштовною психіатричною допомогою - фото: freepik.com

Події
01 квiтня 2022 12:49

Жителі Дніпропетровщини можуть безкоштовно отримати психіатричну допомогу у деяких медзакладах.

Як розповіли у Дніпропетровській облраді, необхідну стаціонарну психіатричну допомогу можна отримати у лікарнях, які підключені до пакету "Стаціонарна психіатрична допомога". Їх на Дніпропетровщині 10. Фахівці безкоштовно проводять діагностику і лікування людей, а також забезпечують їх ліками. Пацієнти можуть звертатися навіть без направлення. Зазвичай його видає сімейний лікар або лікуючий фахівець.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також направлення не потрібно переселенцям, які зараз мешкають на Дніпропетровщині. Якщо раніше люди вже отримували стаціонарну психіатричну допомогу в своїх містах, нині вони можуть продовжити лікування у медзакладах області.

Тим, в кого немає гострого перебігу хвороби, можна звернутись по психіатричну допомогу, що передбачена пакетом "Психіатрична допомога, яка надається мобільними мультидисциплінарними командами". Установ, що надають такий комплекс послуг на Дніпропетровщині 7.

Направлення можна отримати у лікаря-психіатра або у сімейного лікаря. Психіатричний огляд та допомога, індивідуальний план лікування й реабілітації із залученням самого пацієнта або його представника, проведення необхідних психодіагностичних тестів, а також контроль за станом пацієнта в рамках цього пакета – безкоштовні.

Аби дізнатися, де розташований найближчий медзаклад, який надає стаціонарну психіатричну допомогу, або де діє мобільна  мультидисциплінарна команда, можна за номером телефону контакт-центру Національної служби здоровя України – 16-77.

Оператори відповідають на дзвінки з 09:00 до 18:00 в робочі дні (у п’ятницю до 16:45). В інший час спрацьовує автовідповідач, який може надати відповіді на більшість питань. Всі дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів безоплатні.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах