У Сумах стався витік аміаку: чи є загроза для Дніпра

У Сумах стався витік аміаку: чи є загроза у Дніпрі -

У Сумах стався витік аміаку: чи є загроза у Дніпрі - фото: dsns.gov.ua

Події
21 березня 2022 11:49

Сьогодні зранку, 21 березня, через обстріл стався викид аміаку на території підприємства "Сумихімпром". Екологи розповіли, чи є тепер загроза для жителів Дніпра.

Як повідомили у ДСНС України, внаслідок обстрілу був пошкоджений один резервуар з аміаком. Близько пятої години ранку спотерігався незначний витік аміаку.

Пошкоджений резервуар з аміаком -Пошкоджений резервуар з аміаком - фото: t.me/Zhyvytskyy

На місці події працювали рятувальники, які проводили роботи по осадженню аміачної хмари. Також вони наклали бандаж на пошкоджений трубопровід. Попередньо, постраждала одна особа – працівник підприємства. Близько 07:50 витік ліквідували. Загрози населенню зараз немає.

У департаменті екологічної політики Дніпровської міськради пояснили, чи вплинула аварія в Сумах на ситуацію у Дніпрі. Так, за даними з постів спостереження за станом атмосферного повітря Комунального підприємства "Центр екологічного моніторингу" Дніпропетровської обласної ради на території Дніпра станом на ранок 21 березня не зафіксовано перевищень допустимих концентрацій забруднюючих речовин в повітрі, зокрема і аміаку.

Формула аміаку NH3 -Формула аміаку NH3 - фото: facebook.com/dmreco

Самостійно моніторити стан повітря ви можете завдяки сайту Центру екологічного моніторингу за посиланням.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах