Зводять мости, прокладають тунелі: на Дніпропетровщині будують найскладнішу ділянку траси Н-31

Зводять мости, прокладають тунелі: на Дніпропетровщині будують найскладнішу ділянку траси Н-31 -

Зводять мости, прокладають тунелі: на Дніпропетровщині будують найскладнішу ділянку траси Н-31 - фото adm.dp.gov.ua

Події
22 лютого 2022 13:24

На Дніпропетровщині будують державну трасу Н-31 та взимку. Незабаром у бік Києва з'явиться спрямування в обхід населених пунктів Дніпровського району.

- На Дніпропетровщині рік у рік з'являються нові автодороги. Наприкінці 2021-го машини поїхали першою об'їзною обласного центру – Південним обходом. В даний час ведуться роботи на Північному обході. У Дніпровському районі продовжується будівництво сучасної траси на Київ, – повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Орлов.

Трасу будують у рамках програми Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво". Зараз роботи ведуться на останній, але найважчій ділянці. Це за каналом «Дніпро-Донбас». Він завдовжки 29,5 кілометрів. У цьому відрізку складне звивисте русло річки Орель. Над водоймою прокладають естакаду – ліси встановили, монтують підмостки.

Шляховоди зводять одночасно на кількох локаціях. Біля села Єгорине зводять дворівневу розв'язку. Ще один шляхопровід прокладають між Саловкою та Цибульківкою. Містовики встановили опорні частини. Наразі армують прогонову будову. Кажуть, бетонування планують на середину березня, коли потеплішає.

Ще один міст буде через урочище Калитва – недалеко від Китайгорода. Підрядники збудували опори та змонтували балки. Зараз працюють у місцях сполучення майбутнього шляхопроводу з насипом.

Також на цьому відрізку майбутньої траси з'являться чотири тунелі для проїзду сільгосптехніки. Їх прокладають на території Царичанської громади.

Загальна протяжність траси Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка, що проходитиме Дніпропетровщиною, – майже 60 км. В області вже готово близько 30 км. нової автомагістралі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах