Дніпро увійшов до трійки найзаможніших громад України

Дніпро увійшов до трійки найзаможніших громад України.

Дніпро увійшов до трійки найзаможніших громад України. Фото: uk.wikipedia.org/

Події
19 лютого 2022 10:47

Дніпровська міська громада опинилася на першому місці у рейтингу спроможності громад України.

Усього на 10 громад припадає понад 45% всього обсягу реверсних дотацій (це кошти, які місцеві бюджети передають до державного бюджету для вирівнювання податкової спроможності територій). Серед них сім громад обласних центрів: Дніпровська, Львівська, Запорізька, Харківська, Одеська, Вінницька, Полтавська міські громади, а також громади з розвиненою промисловістю – Криворізька, Маріупольська, Енергодарська.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Рух "Чесно", що стежить за проведенням реформи місцевого самоврядування та децентралізації, проаналізував – які громади фінансово самодостатні, а які потребують додаткових ресурсів з державного бюджету.

Спроможність громад України.Спроможність громад України. Фото: chesno.org

Після місцевих виборів громади отримали більше повноважень та ресурсів, щоб забезпечити стійкий місцевий розвиток та надавати якісні послуги. Проте не всі громади мають однакові фінансові можливості, тому держава вирівнює бюджети шляхом допомоги підприємствам та організаціям. З 1438 громад майже 75% одержують базові посібники.

Як відомо, одним із головних завдань реформи децентралізації є створення громад, які могли б самі себе утримувати. Але зараз продовжує діяти правило: забрати у багатих та розподілити між бідними.

Запорізька громада потрапила до ТОП-3 найзаможніших.Запорізька громада потрапила до ТОП-3 найзаможніших. Фото: chesno.org

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах