У Божедарівці оновлюють опорний ліцей

У Божедарівці оновлюють опорний ліцей -

У Божедарівці оновлюють опорний ліцей - фото: adm.dp.gov.ua

Події
17 лютого 2022 14:17

У Божедарівці осучаснюють опорний ліцей. Його перетворюють на стильний та безбар’єрний. У навчальному корпусі вже нові комунікації. Класи готові під фарбування. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

- Створюємо сучасний освітній простір у школах регіону. У Божедарівці Кам’янського району триває реконструкція опорного ліцею. Заклад приводимо до стандартів енергоефективності та безбар’єрності, – зазначив Валентин Резніченко.

Реконструкція Божедарівського опорного ліцею – за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

- Заклад побудували 40 років тому. Глобальні зміни – вперше в його історії, – розповіла директорка Юлія Фокіна. – Чекаємо на нові класи. Нам уже привезли обладнання для кабінету робототехніки. У сучасних умовах дітям буде цікавіше навчатися та займатися наукою.

Будівля ліцею – з термомодернізованим фасадом. Всередині підрядники замінили всі комунікації, встановили нову потужну вентиляцію. Поклали кахлі на кухні та у вбиральнях.

- Завершуємо шпаклювати кабінети, монтувати стелю. Днями почнемо встановлювати двері та фарбувати стіни. Виходимо на фінішну пряму, – сказав представник підрядної організації Владислав Лакізо.  
 
Класи будуть зі стильним дизайном. Стіни – світлі, лише біля дошки – кольорові. У тон підберуть і двері.

- Кольори надихатимуть на навчання, – поділилася вчителька математики Олена Кузьменко. – Нинішнім дітям важко зосередити на чомусь увагу. Тож виділена яскрава стіна у вчительській зоні стане якраз у нагоді. Легше буде сконцентрувати учнів, аби вони засвоїли важливу інформацію.

У спортивній залі монтують гіпсокартон. Він на посиленому каркасі, тож буде добре захищений від удару м’яча.

На кухню вже завезли нове обладнання: м’ясорубки, овочерізки, плити, духові печі. А ще – марміти. Спеціальні великі ємності, аби приготовлена їжа залишалася теплою та не холонула перед подачею.  

Будівля стане зручною для людей з інвалідністю. Ґанки облаштують пандусами. Змонтують ліфт – зараз під нього заливають фундамент. Кабінети будуть із розширеними дверними отворами та без порогів. Такі умови відповідатимуть Національній стратегії зі створення безбар'єрного простору. Нею опікується Перша леді України Олена Зеленська.

- Думаю, школа стане дуже гарною, більш сучасною та зручною У такому закладі буде приємно навчатися, – сказала учениця 6 класу Діана Безхутра.

Триває ремонт і в одноповерхівці поруч із навчальним корпусом. Там облаштовують житло для вчителів та кімнати дитячої творчості.

У Божедарівському опорному ліцеї – понад 400 учнів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах