У Дніпрі будують новий музей: що там з'явиться

У Дніпрі будують новий музей: що там з'явиться -

У Дніпрі будують новий музей: що там з'явиться - фото: dniprorada.gov.ua

Події
11 лютого 2022 17:05

У Дніпрі розпочалося будівництво інноваційного Музею історії лоцманів Дніпровських порогів. Його зводять на місці, де мешкали легендарні підкорювачі порогів.

Як повідомили у департаменті гуманітарної політики, у новому музеї для відвідувачів підготують кілька залів. Там можна буде познайомитися з побутом лоцманів, подивитися про них фільм у кінозалі, а найцікавіше спробувати себе в ролі лоцмана в кімнаті додаткової реальності.

Будівельники вже демонтували необхідні конструкції, залили підлогу та зміцнили дах. Завершити роботи планують восени. Музей буде розташований у Лоцманській Кам'янці на вулиці Мільмана, 63.

Варто зазначити, що музей, присвячений життю дніпровських лоцманів, працює у місті вже 26 років і розташований у маленькому приміщенні, у Лоц-Каменському будинку культури. Під час будівництва нового музею планують використати сучасні технології, щоб відвідувачі могли повністю поринути в атмосферу того часу.

Так, у музеї обладнають симулятор-атракціон, на якому городяни матимуть змогу нібито підкорювати пороги. Також буде технологія доповненої реальності, аудіо та відеовізуалізація.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах