У Кривому Розі вперше за 10 років реконструюють стадіон "Металург"

У Кривому Розі вперше за 10 років реконструюють стадіон "Металург" -

У Кривому Розі вперше за 10 років реконструюють стадіон "Металург" - фото: adm.dp.gov.ua

Події
10 лютого 2022 16:51

У Кривому Розі вперше за десятки років реконструюють стадіон "Металург". Спортивну арену відбудовують за сучасними міжнародними стандартами. Нині підрядники працюють над трибунами та готують футбольне поле до засіву трави. Про це повідомила заступниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ольга Горб.

"Після завершення робіт "Металург" стане однією з "родзинок" Кривого Рогу. Він дасть поштовх розвитку не лише спорту, а загалом інфраструктури всього міста. А ще туризму. Будемо запрошувати місцевих та іноземних вболівальників", – зазначила Ольга Горб.

Криворізький "Металург" реконструюють за програмою Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво". Масштабне оновлення – за сучасними європейськими стандартами.

"Стадіон "Металург" – знакове місце для Кривого Рогу, – сказав народний депутат України Юрій Корявченков. – Роботи з його реконструкції йдуть за планом. Сподіваємось, що вже цьогоріч тут зіграють перший футбольний матч. А згодом проходитимуть і міжнародні змагання".

Нині модернізація стадіону – у розпалі. Три трибуни підрядники будують наново, четверту – ремонтують.

"На фініші – роботи по заливці монолітного залізобетону. Паралельно влаштовуємо перегородки з цегли і газобетону. Та починаємо працювати у підтрибунних приміщеннях", – розповів гендиректор підрядної компанії Сергій Гавриленко.

Також на "Металурзі" завершують роботи з облаштування підігріву футбольного поля, додав Сергій Гавриленко. Воно буде "гібридним" – з комбінованим штучно-натуральним газоном.

Туди вже підвели воду та електрику, засипали основу щебенем. Нині поле готують до засіву трави. "Живитися" воно буде від індивідуального теплового пункту.

"Місця, де діти та дорослі зможуть займатися спортом, дуже потрібні. Сучасний стадіон у такому великому місті металургів повинен бути обов’язково", – сказала місцева мешканка Віта Грязнова.

Згодом на стадіоні облаштують легкоатлетичні доріжки та зону для стрибків. Під трибунами зроблять спортивні зали, роздягальні, тренерські.

"Стадіон, який я пам’ятаю, був вже старий та пошарпаний. Хочеться, щоб тут знову проходили матчі та концерти. І всі, хто бажає, приходили на тренування", – поділився місцевий мешканець Данило Гаман.

Оновлений стадіон зможе вмістити 19 тис вболівальників.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах