Навіщо у Дніпрі на сміттєвози встановлюють камери відеоспостереження

У Дніпрі розповіли, навіщо на сміттєвози встановлюють камери відеоспостереження -

У Дніпрі розповіли, навіщо на сміттєвози встановлюють камери відеоспостереження - фото: dniprorada.gov.ua

Події
07 лютого 2022 16:18

У міській раді Дніпра розповіли, як працює інтерактивна карта сміття та навіщо на сміттєвози встановлюють камери відеоспостереження.

На підприємстві "Екологія-Д", що займається вивозом сміття, створили інтерактивну карту. З її допомогою співробітники компанії відстежують рух сміттєвозів та коригують маршрути. Так вони можуть переглянути повну статистику роботи кожної машини, що допомагає виявляти недоліки в роботі і оперативно усувати їх. Наприклад, якщо від городян надійдуть скарги, що в їхньому районі не вивезли сміття, вони зможуть переглянути маршрут роботи машини та зв'язатися з водієм.

Не забудьте подписаться на канал Vgorode.ua в Telegram.

Також у Дніпрі вже місяць у тестовому режимі працюють камери відеоспостереження на сміттєвозі. Нині вони встановлені на одній машині. Як розповів заступник директора "Екологія-Д" Олексій Курський, камери допомагають додатково контролювати роботу сміттєвозів, стан сміттєвих баків, а також знизити кількість випадків вандалізму. Вони працюють у онлайн-режимі, а запис зберігається місяць.

За час тестової роботи вже встигли зафіксувати нерідкі випадки, коли люди викидали негабаритне сміття, наприклад, будівельне, у баки. Це псує сміттєві баки, а також може спричинити поломку маніпулятора. Тому можуть створюватися затримки у вивезенні, машина потребуватиме ремонту та не зможе продовжити маршрут.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах