Попереду – Лондон! Українські студенти опинилися за крок до фіналу престижного конкурсу

Попереду – Лондон! Українські студенти опинилися за крок до фіналу престижного конкурсу фото

Попереду – Лондон! Українські студенти опинилися за крок до фіналу престижного конкурсу фото

Події
05 березня 2020 18:34

5 березня в технічних і авіаційних вишах України відбувся третій етап всеукраїнського конкурсу "Авіатор 2020".

Проект благодійного Фонду Бориса Колеснікова цьогоріч проводиться вдев’яте. Фонд щорічно проводить конкурси для студентів технічних спеціальностей, нагороджуючи переможців поїздками на міжнародні галузеві виставки.

Для участі в "Авіаторі 2020" зареєструвалися 8 600 студентів з 51 технічного і авіаційного вишу. Після двох відбіркових етапів 391 конкурсант пройшов до півфіналу. У третьому турі студенти вирішували бізнес-кейси, підготовлені для них членами журі. Президент благодійного Фонду Борис Колесніков побажав усім учасникам удачі та успіхів.

"Хлопці та дівчата пройшли складний відбір, в півфіналі вирішували бізнес-кейси, що моделюють реальну проблему в авіаційній галузі. Завдання непрості, але у конкурсантів було все, щоб впоратися із завданням: свіжий погляд, спеціальні знання, аналітичний підхід. Студенти продемонстрували, як вони впроваджують інновації, застосовують бізнес-моделі, планують стратегію розвитку. Я переконаний, що наші юні авіатори - не рядові виконавці, а майбутні керівники, інженери і розробники. Вони здатні мислити категоріями бізнесу, успішно розвивати галузеву інфраструктуру і бачити рішення там, де інші бачать проблему", – підкреслює Борис Колесніков.

"Я вперше вийшов до півфіналу конкурсу "Авіатор", і відверто кажучи, вражений тим, наскільки цікаві кейси склали для нас фахівці. Дуже важливо було витримати баланс між технічними деталями і загальним стратегічним напрямком, розглянути ситуацію з усіх сторін, переконатися, що рішення відповідає вимогам бізнесу. Упевнений, всі конкурсанти запропонували багато цікавих ідей, і найсильніші вийдуть до фіналу", – говорить Микита Голуб, студент Національного авіаційного університету.

Авіатори, які успішно вирішать бізнес-кейси, в фіналі представлять власні проекти перед експертами галузі. З 6 по 9 квітня фіналісти будуть захищати свої бізнес-ідеї в київському Національному авіаційному університеті та Національному аерокосмічному університеті ім. М. Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут". Напередодні Всесвітнього дня авіації і космонавтики Фонд оголосить імена переможців "Авіатора 2020", які влітку відвідають Лондон і стануть гостями найбільшого авіакосмічного форуму Фарнборо.

Фонд Бориса Колеснікова – єдиний в Україні благодійний фонд, який реалізує масштабні студентські конкурси. За 11 років до його проектів приєдналися сотні тисяч студентів технічних спеціальностей. Всі переможці ознайомилися з практичною стороною професії на міжнародних галузевих виставках і застосували передовий досвід у своїй роботі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах