В Україні заборонили феєрверки та інші піротехнічні вироби

В Україні заборонили феєрверки та інші піротехнічні вироби.

В Україні заборонили феєрверки та інші піротехнічні вироби. Фото: depositphotos.com

Суспільство
06 листопада 2023 18:06

Сьогодні, 6 листопада, набув чинності закон №7438, відповідно до якого в Україні забороняється використання та розповсюдження феєрверків певних класів.

У тексті закону зазначається, що відсьогодні заборонено застосовувати піротехнічні вироби, призначені для використання під час розважальних заходів.

Винятком є піротехнічні засоби класу F1. Відповідно до Технічного регламенту піротехнічних виробів, такі феєрверки мають дуже низький рівень небезпеки і незначний рівень шуму та призначені для використання в умовах обмеженого простору, у тому числі феєрверки, які можуть використовуватися в житлових будівлях. 

Що заборонено використовувати?

  • використання феєрверків (піротехнічних виробів, призначених для використання під час розважальних заходів) класів F2, F3, F4;
  • продаж та/або передача будь-яким способом феєрверків класів F2, F3, F4;
  • продаж та/або передача будь-яким способом феєрверків класу F1, особам, які не досягли 16-річного віку.
  • продаж та/або передача у будь-який спосіб сценічних піротехнічних виробів класу Т1, інших піротехнічних виробів класу P1 дозволяється лише особам, які досягли 18 років, а сценічних піротехнічних виробів класу Т2, інших піротехнічних виробів класу P2 - лише особам із спеціальною підготовкою.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що в Україні внесли зміни до Правил дорожнього руху. Зокрема це стосується учбових транспортних засобів. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах