Отримай відповідь: за які досягнення дають звання "Герой України"

Отримай відповідь: за які досягнення дають звання "Герой України" - фото

Отримай відповідь: за які досягнення дають звання "Герой України" - фото

Суспільство
05 квiтня 2023 13:08

Звання "Герой України" - це найвища нагорода України, яка присвоюється громадянам України або іноземцям за визначні подвиги та досягнення у галузі державного будівництва, науки, культури, оборони, економіки, спорту та інших областей.

Історія започаткування звання "Герой України" налічує кілька етапів. Вперше це звання було засноване 1918 року в Київській Русі під час боротьби за незалежність України. Офіційно звання "Герой України" було відновлено у 1998 році Указом Президента України Леоніда Кучми.

Для присвоєння звання "Герой України" необхідно виявити визначні подвиги на користь України, які пов'язані з ризиком для життя. Кандидат на звання може бути запропонований будь-яким громадянином України чи організацією.

Присвоєння звання "Герой України" проводиться на підставі рішення Президента України та затверджується указом. Присвоєння звання супроводжується врученням золотої зірки Героя України, гербового ордена України та грамоти Президента України.

Серед тих, хто одержав звання "Герой України", можна виділити кілька категорій:

- Герої України, які отримали звання за свої військові подвиги. До цієї категорії входять солдати, офіцери, генерали, які виявили мужність і героїзм на полях бойових дій у різних конфліктах.

- Герої України, які отримали звання за свої досягнення у науці та культурі. Ця категорія включає видатних науковців, письменників, поетів, художників, музикантів та інших представників творчих професій, чиї творчі досягнення зробили внесок у розвиток української науки та культури, а також у зміцнення ідентичності українського народу.

- Герої України, які отримали звання за свої досягнення у галузі економіки, бізнесу та соціальної діяльності. Ця категорія включає успішних підприємців, інвесторів, громадських діячів та інших людей, чиї досягнення зробили внесок у розвиток української економіки та покращення життя населення.

- Герої України, які отримали звання за свою діяльність у галузі оборони та безпеки. Ця категорія включає співробітників правоохоронних органів, військовослужбовців, фахівців у галузі безпеки та інших людей, які роблять свій внесок у захист національної безпеки України та боротьбу з тероризмом та організованою злочинністю.

– Герої України, які отримали звання за свої спортивні досягнення. Ця категорія включає видатних спортсменів, які досягли високих результатів на міжнародних змаганнях і зробили внесок у розвиток українського спорту.

Присвоєння звання "Герой України" є найвищою формою визнання державою видатних досягнень та подвигів громадян України та іноземних громадян, які зробили внесок у розвиток та зміцнення суверенітету країни. Це знак поваги та подяки за доблесні вчинки та високі досягнення у різних галузях діяльності.

Зі списком усіх Героїв України можна ознайомитись на Вікіпедії.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах