Як вибрати ноутбук

Суспільство
25 сiчня 2023 16:16

Ноутбуки успішно конкурують з персональними комп'ютерами та часто виграють завдяки мобільності, малій вазі та компактним розмірам. Купити лептоп можна в інтернет-магазині Фокстрот у Харкові, де представлений великий вибір побутової техніки відомих брендів. Лептопи відрізняються розмірами, дизайном, технічними характеристиками. Головне завдання покупця – обґрунтований вибір з урахуванням потреб та особистих уподобань.

Як вибрати ноутбук - фотоЯк вибрати ноутбук - фото

Основні критерії вибору

Перед покупкою потрібно відповісти на питання, навіщо ви купуєте ноутбук. Якщо ви збираєтеся переглядати фільми або працювати в офісі, не потрібно переплачувати за параметри, необхідні для повноцінної мережевої гри або масштабної роботи у фотошопі. 

На які характеристики звернути увагу:

  1. Розмір дисплея. Модель з діагоналлю екрана 13, 14 дюймів обійдеться дешевше за аналог з діагоналлю 15, 16 або 17 дюймів.
  2. Роздільна здатність дисплея. Один з оптимальних варіантів – 1920х1080 пікселів. Поширені варіанти – 1600х900 та 1366х768 пікселів. Найкращий і найдорожчий варіант – 4К (3840х2160 пікселів).
  3. Розмір оперативної пам'яті. Варіюється в межах 4–32 ГБ.
  4. Тип процесора. Celeron та Pentium – прості. Core – процесор останнього покоління з перевагами: менше нагрівається, рідше ламається, не потребує додаткового охолодження.
  5. Вид та ємність жорсткого диска. HDD – бюджетний варіант. SSD – жорсткий диск останнього покоління для швидкої роботи пристрою.

Додаткові параметри, які можуть бути важливими для користувачів – вага, розміри. Моделі вагою 1,5 кг зручно носити у рюкзаку чи сумці. Ємність батареї – один зі значних показників, від якого залежить тривалість роботи в автономному режимі. Стандартні значення – 4000–4800 мА*год. Заряду вистачає на 5–7 годин роботи. Оптимальні характеристики в залежності від призначення ноутбука:

  • Для офісу. Процесор Celeron або Pentium, ОЗП (оперативна пам'ять) більше 4 ГБ, жорсткий диск HDD або SSD.
  • Для дому чи навчання. Процесор Core i3 або Core i5, ОЗП – 8 ГБ, жорсткий диск SSD більше 128 ГБ.
  • Для роботи. Процесор Core i5 або Core i7, жорсткий диск SSD, дискретна відеокарта розміром 3–6 ГБ, матриця IPS для обробки фото.
  • Для комп'ютерних ігор онлайн. Процесор Core i5 або Core i7, жорсткий диск SSD, ОЗП більше ніж 8 ГБ, відеокарта більше ніж 4 ГБ.

Кількість та вид роз'ємів визначають потреби. Для підключення зовнішнього монітора знадобиться роз'єм HDMI або порт DVI. Слот LAN знадобиться для використання дротового інтернету, якщо з якихось причин незручно користуватися мережею Wi-Fi. Роз'єми USB потрібні для підключення додаткових аксесуарів.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах