Що враховувати під час вибору жіночого зимового взуття? Особливості, які слід брати до уваги

Що враховувати під час вибору жіночого зимового взуття? Особливості, які слід брати до уваги - фото

Що враховувати під час вибору жіночого зимового взуття? Особливості, які слід брати до уваги - фото

Стиль життя
13 листопада 2023 15:30

Чоботи-панчохи, ковбойські, байкерські черевики та багато іншого – у тренді цього зимового сезону. Ми розповімо, як обрати взуття, орієнтуючись на закони моди та водночас дбаючи про власний комфорт. А ще ви дізнаєтесь, як комбінувати різні моделі взуття з видами одягу.

Які модні тенденції у жіночому взутті в сезоні осінь-зима?

Модні закони досить мінливі, але водночас і циклічні. Цього сезону актуальними стали моделі, які були на піку популярності 5-10 років тому. Звісно, не обійшлося без креативних новинок та свіжих дизайнерських рішень. Для тих, хто прагне завжди бути в курсі fashion новин, ми підготували список головних рис, яким повинні відповідати жіночі чоботи сезону 2023-2024.

  1. Наразі у взуттєвій моді домінує коричневий колір, а не чорний чи бежевий. Також у моду повернувся металік.
  2. Байкерський стиль теж досить поширений. Він передбачає масивне на вигляд взуття з грубими шнурівками чи застібками, безліччю пряжок та навіть шипів.
  3. Висота чобіт до стегон – фешн-новинка сезону.
  4. Тонкі та широкі підбори, широка товста підошва і танкетка – у тренді.
  5. Натуральна шкіра та екошкіра більш актуальні, ніж замша.

Існує кілька способів вибору взуття. Якщо у вас є декілька видів зимового верхнього одягу, радимо підбирати взуття під кожен вид. Також можна запастися взуттям для різних погодних умов – дощової, морозної та сніжної й теплої та м’якої зими. А пара стильних чобіт на підборах для походу в театр, ресторан або ж просто створення святкового образу – must have у вашому гардеробі.

Які види жіночого зимового взуття найбільш популярні?

Для повсякденного носіння можна обрати ковбойські черевики або чоботи, а також чоботи на шнурках з пряжками, масивною підошвою та часто широким кроєм. Вони ідеально розбавлять ваш casual стиль і внесуть у нього нотку зухвалості. Гарно комбінуються з косухами, довгими пуховиками, пальтами та шубами.

У теплу та суху погоду можна віддати перевагу ботильйонам з широким каблуком. Їх можна носити під костюми чи плаття, поєднувати з короткими й довгими куртками, тренчами тощо.

Не забувайте і про нові тенденції. Чоботи-штани або чоботи-панчохи зроблять ваш образ неймовірно привабливим. Вони легко комбінуються з мініспідницями або шортами та, звичайно ж, платтями. Особливо популярні матові або глянцеві відтінки коричневого, чорного, сірого, сріблястого кольорів.

Можна звернути увагу і на чоботи з широкими халявами, які також будуть елегантно гармонувати з короткими сукнями чи спідницями міді.

Як підібрати зручне взуття?

Для забезпечення комфорту та здорових умов під час носіння взуття важлива його якість. Тож краще обрати чоботи з натуральної шкіри з утеплювачем із цигейки або овчини. Ці матеріали забезпечують хорошу циркуляцію повітря та надійно захищають ноги від промерзання. Підошва може бути з гуми або поліуретану. Головна особливість – вона не повинна бути слизькою.

Про міцність взуття свідчить наявність швів (а не тільки проклеювання). Можна розглядати чоботи з двошаровою підошвою.

Зважайте, аби вам у взутті було зручно. Наприклад, якщо черевики мають забагато пряжок, вони можуть зачіплюватися між собою і створювати незручності під час ходьби. Висота підбора має бути комфортною для вас. Обирайте моделі з більш широким та стійким підбором. 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах