Золота каблучка — прекрасний подарунок з будь-якого приводу

Стиль життя
18 травня 2023 19:10

Каблучку можна вважати однією з найстаріших прикрас, якими користувалися представники різних культур у світі. Протягом багатьох століть вони були не тільки символом багатства та влади, але також могли виражати приналежність власника до певної касти чи суспільної групи. Крім того, каблучки завжди привертали увагу творчих умів і стали артефактом, що надихає на створення безлічі легенд, казок і літературних творів, починаючи від класичних і завершуючи сучасними.

Протягом історії каблучки виготовляли з різноманітних матеріалів. З розвитком технологій обробки металів популярними стали саме металеві кільця, що забезпечують міцність і довговічність виробу. Нині золото залишається найпоширенішим матеріалом для виготовлення каблучок. Золоте кільце може бути виготовлено з різних сплавів, але для забезпечення якості виробу рекомендується купувати ювелірні вироби із золота 585 проби. Дехто віддає перевагу простим мінімалістичним кільцям, тоді як інші віддають — моделям, прикрашеним камінням. Однак, згідно з традицією, золоті обручки без каменів є символом священного союзу шлюбу.

6465e2c5ae8a9.webp6465e2c5ae8a9.webp

Рекомендації щодо вибору каблучки 

Щоб вибрати ідеальну каблучку на подарунок, корисно знати вподобання її майбутньої власниці. 

При виборі жіночої каблучки варто враховувати такі три критерії:

  1. Вік одержувачки подарунка. Для молодих дівчат ідеальними варіантами будуть тонкі каблучки з чистого золота або з невеликим камінням. Для жінок у зрілому віці добре підійдуть масивні прикраси з великими каменями.
  2. Фізичні особливості руки. Щоб візуально подовжити пальці, рекомендується вибрати золоте кільце з довгастим каменем. Асиметричний дизайн буде кращим для великої кисті. Якщо ж рука тендітна і «музична», то витончені моделі жіночих каблучок без великих декоративних елементів матимуть гарний вигляд.
  3. Передбачуване призначення прикраси: повсякденне носіння або особливі випадки. Слід врахувати, що екстравагантна каблучка може привернути увагу на святковій вечірці, але в ансамблі з діловим костюмом виглядатиме недоречно.

На який палець можна надіти ювелірний виріб із золота? 

Цей вибір може бути заснований на різних традиціях:

  • Забобонні люди уникають носіння каблучок на мізинець, вважаючи це нещасливим знаком.
  • Безіменний палець вважається «правильним» місцем для обручки. Якщо каблучка трохи більша, ніж потрібно, заміжні жінки можуть перенести її на середній палець, щоб зберегти символ шлюбу.
  • Впевнені та рішучі дами воліють носити прикраси на вказівному пальці.

Коли ви плануєте купити жіночу каблучку, важливо заздалегідь визначити, на який палець це буде прикраса, щоб правильно підібрати її розмір. Добре підібрана прикраса не повинна викликати дискомфорту чи спричиняти тиску на кровоносні судини. Але якщо каблучка занадто вільно сидить — вона легко загубитися.

Кожен ювелірний виріб зберігає в собі тепло рук майстра. При створенні прикраси ювеліри прагнуть вразити майбутню власницю її унікальністю та оригінальністю. Під час вибору жіночих каблучок в магазині Gold.ua можна звернутися до готових робіт у каталозі або висловити свої індивідуальні побажання, щоб отримати унікальний виріб. 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах