У Верховній Раді схвалили до другого читання законопроект про підвищення акцизів на пальне

У Верховній Раді схвалили до другого читання законопроект про підвищення акцизів на пальне -

У Верховній Раді схвалили до другого читання законопроект про підвищення акцизів на пальне - фото: epravda.com.ua

Дозвілля та їжа
04 липня 17:48

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту ухвалити законопроєкт №11256-2, яким запроваджується поетапне підвищення акцизів на різні види пального.

- Комітет рекомендував прийняти законопроєкт №11256-2 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо імплементації положень актів права ЄС щодо акцизного податку у другому читанні, - повідомив народний депутат, голова комітету Данило Гетманцев.

Як підкреслив заступник голови комітету Ярослав Железняк, залишилася версія документу, підготовлена урядом до першого читання. Зокрема, повернули підвищення оподаткування акцизів на скраплений газ - "тільки з 2028 року не 277 євро, а 250 євро".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Він додав, що за задумом закон набуває чинності з 01 вересня 2024.

Як повідомлялося, Верховна Рада 4 червня 2024 року підтримала у першому читанні законопроєкт №11256-2 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо імплементації положень актів права Європейського Союзу щодо акцизного податку.

Законопроєкт №11256-2 передбачає поетапне підвищення акцизів на різні види пального до 1 січня 2028 року. На кінцевому етапі акциз на бензин становитиме 359 євро за 1000 л, на дизельне пальне - 330 євро за 1000 л, на скраплений газ - 70 євро за 1000 літрів.

В Верховной Раде одобрили ко второму чтению законопроект о повышении акцизов на топливо - фотоВ Верховной Раде одобрили ко второму чтению законопроект о повышении акцизов на топливо - фото

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах