У Дніпрі з’явилися два нових сквери: на честь кого вони названі (відео)

У Дніпрі з’явилися два нових сквери: які назви отримали та на честь кого - фото: Google Maps

У Дніпрі з'явилися два нових сквери. Їм присвоїли назви сьогодні, 21 серпня, на сесії міськради.

Так, скверу по проспекту Героїв у районі будинків № 32, 40 присвоєно назву – Євгенія Єніна. Це на честь українського дипломата і правника, який народився у Дніпрі. Чоловік загинув в авіакатастрофі у Броварах 18 січня 2023 року. Євгеній Єнін був заступником Міністра внутрішніх справ України. У січні минулого року він разом із Міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським, державним секретарем МВС Юрієм Лубковичем, працівниками МВС та пілотами перебував на борту гелікоптера Державної служби з надзвичайних ситуацій. Тоді під час авіакатастрофи загинули 14 людей, серед яких четверо цивільних. 

У МВС навіть випустили на честь нього документальний фільм:

Також рішенням сесії міськради зеленій зоні по вул. Михайла Грушевського у районі буд. № 70 присвоєно назву – сквер Назара Боровицького.

Назар Боровицький – офіцер ГУР МО України. Двічі учасник операції з авіапрориву на "Азовсталь". У межах цієї місії вдалось здійснити сім бойових вильотів в оточений ворогом Маріуполь та врятувати 85 поранених українських оборонців, доправити підкріплення, медикаменти, озброєння, засоби зв’язку. На жаль, 5 квітня 2022 року під час виконання бойового завдання Назар Боровицький загинув, намагаючись врятувати своїх побратимів. За виняткову звитягу йому присвоєно найвище почесне звання Герой України із врученням ордена "Золота Зірка" (посмертно).

Последние новости