Отримай відповідь: як в Україні отримати безкоштовну земельну ділянку

Отримай відповідь: як в Україні отримати безкоштовну земельну ділянку - || фото: landhouse.com.ua

У кожного громадянина України є право отримати безоплатно земельну ділянку для різних потреб - у межах розмірів, встановлених Земельним кодексом України.

Юристка з питань ВПО БФ "Право на захист" Анна Устюнел пояснює, як українці можуть отримати земельну ділянку безоплатно, і що для цього потрібно.

Якої площі ділянки можна отримати?

Конкретні розміри земельних ділянок, які можна безоплатно отримати у приватну власність, передбачені у статті 121 Земельного Кодексу України:

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Ділянку можна отримати один раз по кожному виду цільового призначення. Важливо, що громадяни України вільні у виборі розташування такої земельної ділянки. Тобто обирати можна по всій території України, без прив’язки до місця реєстрації особи.

Передачу земельних ділянок безоплатно у власність громадян проводять один раз по кожному виду використання.

Як отримати безкоштовну земельну ділянку?

Підставами набуття громадянами України права власності на земельні ділянки можуть бути:

Юристка зазначає, що отримати ділянку на сьогодні вкрай важко, оскільки під час дії воєнного стану забороняється безоплатна передача земель державної та комунальної власності у приватну власність. Однак після закінчення дії воєнного стану, можливість отримання вільної земельної ділянки у власність буде можлива за наступним алгоритмом:

Последние новости