Дніпровські Мальдіви: як дістатися і чим там можна зайнятися

Дніпровські Мальдіви - фото nashemisto.dp.ua

Попри воєнний стан деякі українці все ж таки приїжджають відпочити на "Вільногорські Мальдіви" – це курорт у Дніпропетровській області, буквально за 100 кілометрів від Дніпра.

Vgorode докладно розповість, що таке Вільногірські Мальдіви (їх ще називають Дніпровські), як туди дістатися і чого чекати.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Що таке "Дніпровські Мальдіви"

Мальовничий пляж "Мальдів" утворився на місці промислового кар'єру. Тут видобувають титано-цирконієві піски, склад яких має велике значення для вільногірських заводів. Чиста вода з підземних джерел заповнила штучно створену яму, тому водоймище здається таким блакитним. До речі, вода тут ніколи не цвіте. Гарний відтінок воді також надає білосніжність піску на дні, який став таким у результаті промислової обробки. Багатьох лякає, що у місця велика ймовірність радіоактивності. Але датчик показує норму – 18-20 мікрорентген на годину, а через часткове відновлення екології тут давно водиться риба.

Як дістатися до Дніпровських Мальдів

Пляж безкоштовний. Доїхати до кар'єру можна двома способами:

У будь-якому випадку дорога займе близько двох годин.

Чим там зайнятися

З платних розваг – дошка з вітрилом, яку здають в аренду на 30 хвилин. Покататись на ній коштує 200 гривень. Для новачків є тренер, який допомагає зробити перші кроки у віндсерфінгу.

У майбутньому чиновники планують зробити біля кар'єру зону зеленого туризму, велоспорту та мотокросу на териконах. Але зараз, вирушаючи на пляж, краще захопити з собою особисті речі та організувати щось креативне:

Де переночувати та перекусити

Рекомендуємо взяти з собою намет та купити продукти у магазинах "Малинка" або "Апельсин". Вони знаходяться за 15-20 хвилин від кар'єру. Найближчі готелі в 1, 5 годинах їзди на машині.

Варіанти готелів:

Варіанти ресторанів:

Последние новости