Не телепузики, не черепашки, не еко-бобри: що за дивні фігурки з'явилися у сквері Металургів

Що за дивні фігурки з'явилися у сквері Металургів - фото: facebook.com/Тетяна Мелешко

Сквер Металургів, що знаходиться в районі проспекту Нігояна, вже кілька місяців "перетворюють" на сучасний простір для вуличного відпочинку. Відомо, що тепер у ньому з'явилися великі та дивні фігурки.

Як розповіла дніпрянка Тетяна Мелешко, у сквері встановили кілька великих пузатих фігурок якихось істот зеленого кольору. Місцеві жителі (включно з дітьми) губляться у здогадах, що це можуть бути за звірі. Одні бачать там образи черепашок, інші - так званих "телепузиків" та "еко-бобрів".

Що за дивні фігурки з'явилися у сквері "Металургів"?

Як повідомляють розробники фігурок, у 2021 році на замовлення працівників Дніпровської міськради року вони зробили для скверу Металургів невеликий парк штучних трав. Останній є дві композиції фігурок, зроблених за мотивами сцен з мультиків всесвітньо відомого японського режисера Хаяо Міядзакі – "Мій сусід Тоторо" (1988) і "Помпоко: Війна танукі період Хейсей" (1994). У сценах задіяні волохатий монстр та єнотовидні собаки. Там порушуються проблеми технічного прогресу та співіснування людей із рослинами, тваринами.

Потрібно сказати, що композиції не розраховані на те, що відвідувачі пізнаватимуться представлені в них образи мультперсонажів. Вони покликані викликати в них інтерес до світової поп-культури, тобто ненав'язливо змусити подивитися потрібні мультики, і зрештою привернути увагу до важливих питань екології. Зазначимо, що парк штучних трав у сквері Металургів зроблено у вигляді дитячого майданчика для інтерактивних ігор та фотографування. Призначений він для дозвілля малюків від 2 до 7 років.

Нагадаємо, що сквер було вирішено реконструювати навесні 2021 року на прохання городян, оскільки його територія виглядала недоглянутою (була занедбаною та засміченою). Реконструкція там розпочалася в середині осені. Спочатку територію розчистили від сміття, заростей та аварійних споруд. Потім у сквері почали прокладати електромережі, водогін та каналізацію. Надалі планували висадити нові дерева, зробити скейт- та графіті-майданчики, фуд-корт та зона для вигулу собак. Однією з головних вимог будівництва було зробити сквер комфортним для маломобільних людей. Виглядати сквер може приблизно так. Закінчити його реконструкцію планується вже 2022 року.

Последние новости