Жилетки, які гріють від повербанку, та куртки для ВПО: як у Дніпрі волонтер організував швейне виробництво

Жилетки, які гріють від повер банку та куртки для ВПО: як у Дніпрі волонтер організував швейне виробництво || фото: Vgorode Dnipro

У Дніпрі волонтер Богдан Шпак налагодив швейне підприємство, яке сьогодні користується великим попитом серед військових та людей з тимчасово окупованих територій.

Як повідомляє Vgorode Dnipro з місця подій, на швейному підприємстві працює 15 кравчинь, а одними з перших працівників стали переселенці.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Налагодили швейне виробництво для військових у вересні 2022 року.

Наразі, 40% працівників підприємства - люди з числа ВПО.

За словами волонтера-підприємця Богдана Шпака, на роботу брали і людей без досвіду, а таких було 50 %. Вони пройшли курси для шиття і залишилися працювати.

Дуже багато одягу шиють для переселенців, зокрема, курток.

Виконували і замовлення, навіть, від Міноборони України. Крім класичного одягу для військових, користуються попитом і пончо, так звані дощовики.

Серед військових кравчині виготовляють спеціальні жилети, собівартість яких 850 гривень. Аби повноцінно виготовити жилетку кравчині необхідно три години.

Ці жилети працюють від повер банку. Всередині є шнур, до якого під'єднується повер банк та кнопка, якою можна регулювати рівень тепла.

Наразі у Дніпрі проживають понад 180 тисяч переселенців, з яких 100 тисяч - працездатні. Тож міська влада пропонує шукачам освоїти нові професії за різними напрямками. Найбільш затребуваними серед роботодавців є менеджери, консультанти, адміністратори та бухгалтери.

Як повідомили у міськраді, восени 2022-го року було офіційно працевлаштовано близько 10% переселенців. Вже навесні 2023 році показник працюючих людей з окупованих територій зріс до 34%, а восени 2023 року влаштованих 60%.

Роботодавці Дніпра компенсують переселенцям проживання та харчування, а також забезпечують проходження курсів для освоєння нової професії.

Нагадаємо, у Дніпрі деякі категорії ВПО можуть отримати безкоштовні обіди у шелтерах. 

Последние новости