У Дніпрі 18-річний винахідник став лауреатом премії Кабінету міністрів України

У Дніпрі 18-річний винахідник став лауреатом премії Кабінету міністрів України - || фото: dniprorada.gov.ua

У Дніпрі за досягнення у галузі радіоелектроніки 18-річний містянин отримав премію Кабінету міністрів України.

Як повідомили в Дніпровській міській раді, 18-річний дніпрянин Ілля Рябко днями став лауреатом Премії Кабміну України. Нагороду отримав за високі досягнення у галузі радіоелектроніки.

Хлопець з дитинства захоплюється технологіями. Уже встиг взяти участь у міжнародних конкурсах та науково-технічних виставках. Має і безліч нагород: золота медаль на Європейській виставці креативності та інновацій EUROINVENT 2023 (місто Яси, Румунія), золота медаль - спеціальна винагорода Міжнародного салону винахідників CROATIA INOVA International Invention Show (Хорватія), золота медаль Міжнародної виставки інновацій та винаходів E-NNOVATE 2023 EDITION: International Innovation & Invention Show (місто Бидгощ, Польща).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Альма-матер" юного генія - Міська станція юних техніків Дніпра. Саме там його навчили левової частини всього того, що він нині вміє.

- Усе почалося із шаленого інтересу до технологій. В якийсь момент мені стало цікаво створювати плати від самого початку - не використовуючи готових рішень. У цьому мені допомогла Міська станція юних техніків Дніпра. Тут мене навчили аналізувати проблеми, шукати технічні рішення, досліджувати наявні рішення, а також створювати плати, паяти та програмувати їх. Нині я студент "Дніпровської політехніки". Вивчаю інформаційні системи і технології. У майбутньому хочу не лише створювати власні проєкти та системи, а й займатися, в якомусь вигляді, педагогічною роботою, тобто навчати дітей, які мають такий же інтерес до технологій, який мав я, - розповів Ілія Рябко, вихованець гуртка радіоелектроніки та мікропроцесорної техніки Міської станції юних техніків Дніпра.

Неймовірно вмотивований, зацікавлений та наполегливий учень. Так описує Іллю його наукова керівниця Ольга Шибка. На її думку, це і допомогло хлопцю  досягти чималих успіхів у цій справі.

Последние новости