У Дніпропетровській області виявили джерела інфекції сальмонельозу в закладі харчування. Їм дали 10 робочих днів, аби усунути порушення.
Нещодавно фахівці зафіксували кілька випадків захворювання на сальмонельоз. Джерела інфекції виявили в одному із закладів громадського харчування у Дніпрі.
Про це розповіли на брифінгу в ОВА.
- У результаті епідрозслідування виявили низку недоліків. Незадовільний стан приміщень, продукти невідомого походження, порушення режиму дезінфекції. Також у закладі не контролювали умови зберігання та якість харчів, не боролися зі шкідниками, – зазначила головний спеціаліст управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Маргарита Малишева.
Держпродспоживслужба вилучила продукти без маркування: курятину та яйця. Закладу дали 10 робочих днів, на усунення порушення. Склали адміністративний протокол.
Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.
Фахівці кажуть - аби запобігти кишковим інфекціям, необхідно дотримуватися правил гігієни, технології приготування страв, умов і термінів зберігання продуктів харчування, не вживати питну воду з невідомих джерел. А ще - не купувати продукти у місцях стихійної торгівлі.
Серед ознак захворювання - розлади шлунково-кишкового тракту, підвищення температури, головний біль, слабкість та зневоднення. Якщо у вас погіршилося самопочуття, слід одразу звернутися до медиків.