У лікарні Дніпра через неякісний препарат помер 11-річний хлопчик: постраждало ще 11 пацієнтів

У лікарні Дніпра, через неякісний препарат, помер 11-річний хлопчик: постраждало ще 11 пацієнтів - || фото: gettyimages/Alexandra Pavlova

У Дніпрі після операції помер 11-річний хлопчик. Окрім того, ще 11 пацієнтам стало зле. Наразі підозрюють неякісний препарат.

Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання професійних обов'язків медичними працівниками, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітнім дітям (частина друга статті 140 Кримінального Кодексу України).

За даними слідства, в одній із лікарень міста Дніпро проведено оперативні втручання 4 дорослим та 5 дітям віком від 3 до 17 років.  У післяопераційний період у декількох пацієнтів виявлено погіршення самопочуття та життєзагрозливий стан організму. А на ранок 12 серпня 2023 року у реанімаційному відділенні помер 11-річний хлопчик.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Встановлено, що всім пацієнтам вводився один препарат, номер партії наразі встановлено, а в лікарняній мережі області зупинено його використання.

Наразі тривають слідчі дії, встановлюються всі обставини та причетність співробітників закладу.

Департаментом охорони здоров'я Дніпропетровської обласної військової адміністрації створено комісію щодо перевірки надання медичної допомоги в лікарні.

Последние новости