Як виглядає криворіжська "гірська річка" після минулорічного прильоту по дамбі

Як виглядає криворіжська "гірська річка" після минулорічного прильоту по дамбі - || фото: facebook.com/gid.ekskursovod.v.Krivom.Roge.guide.in.Kryvyi.Rih

У Кривому Розі утворилася "гірська річка" внаслідок російського удару по дамбі.

Фото оновленої річки оприлюднили у Фейсбуці.

 Такий вигляд має криворізька річка після минулорічного прильоту по дамбі. Уламки частини дамби утворили перепону для потоку води у звичному напрямку і задали новий. Як ворог не руйнував, а  частинки природи все одно створили новий краєвид місцевості, який приваблює містян та захоплює відпочиваючих, які навідуються до міста.

Нагадаємо, 14 вересня 2022 року російські військові обстріляли ракетами Кривий Ріг. Ворожі літаки стратегічної авіації випустили по місту вісім ракет Х-22. Основною мішенню стала дамба Карачунівського водосховища, розташована вздовж річки Інгулець на західній околиці Кривого Рогу. Внаслідок ударів рівень води в ній підвищився.

На місці удару спостерігався виток води 100 метрів кубічних в секунду. На різних ділянках річки Інгулець вода тоді піднялася від одного до майже двох метрів. Було підтоплено 112 приватних будинків та подвір’їв. Людей тимчасово відселили.

Последние новости