Що зараз відбувається у будинку на Перемозі, в який влучила російська ракета

Що зараз відбувається у будинку на Перемозі, в який влучила російська ракета - || фото: dniprorada.gov.ua

У Дніпрі продовжують відновлювати будинок на Набережній Перемоги, який постраждав унаслідок російської атаки 14 січня.

Як повідомили у міській раді, наразі у першому під’їзді п’ятого корпусу замінюють ліфт. Підйомник придбав соціально відповідальний бізнес, а ліфтова служба його встановлює. Серед іншого йдеться про нову ліфтову кабіну, двері на усіх поверхах, двигун, лебідку, троси, обмежувачі швидкості. Також відремонтовано машинне приміщення, де є сучасна станція керування ліфтом.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Унаслідок атаки ліфт у цьому під’їзді був сильно пошкоджений – там повідривало деталі, портали дверей тощо. Його більше не можна було експлуатувати. Зараз ліфтова компанія виконує монтаж. Вже встановлений двигун, станція керування, портали дверей, які ще обшиють. Новий ліфт з енергоощадними механізмами і має більшу вантажопідйомність, ніж попередній.

У Дніпрі встановлюють ліфт у будинку на Перемозі - || фото: dniprorada.gov.ua

Нагадаємо, що у Дніпрі виплатили матеріальну допомогу мешканцям житлового масиву Перемога, чиї квартири були зруйновані внаслідок ракетної атаки 14 січня. Кожній родині виділили по мільйону гривень із муніципального бюджету. Також обласна рада надала 97 мільйонів гривен субвенції. Таким чином, 63 квартири отримають по два мільйони гривень.

Последние новости