У Дніпрі поширюють фейк про запланований вибух у лікарні

У Дніпрі поширюють фейк про запланований вибух у лікарні || - фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

У Дніпрі почали поширювати інформацію про підготовку вибуху у одній з лікарень міста. Однак це фейк, який запустили проросійські групи у соцмережах.

У їхньому повідомленні йдеться про евакуацію всього медичного персоналу і всіх пацієнтів з міської лікарні №2. У неї, за інформацією росіян, пізніше масово заносили ящики з вибухівкою. Про це повідомили в Центрі протидії дезінформації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Там зазначили, що РФ поширює десятки фейків про можливі вибухи, аби підготувати для себе "інформаційне алібі". Таким чином, ворог хоче приховати майбутні злочини проти нашої держави та викликати паніку у населення.

Нагадаємо, що дніпряни та всі українці досі оговтуються після страшної трагедії, яка сталася у Дніпрі 14 січня. Внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці на ж/м Перемога загинуло 45 людей, серед яких 6 дітей. Натомість у РФ зазначили, що не причетні до цього. 

Раніше речник президента Росії Дмитро Пєсков зазначив, що російські військові не наносять ударів по житловим будинках та соціальній інфраструктурі України. Він також додав, що ракету нібито збила українська ППО. 

Последние новости