Спеціалісти дослідили якість питної води у Дніпропетровській області, щоб визначити наскільки вона безпечна.
Як повідомили у Дніпропетровському ОЦКПХ МОЗ, у період з 16 по 22 вересня в області дослідили 198 проб питної води на мікробіологічні та фізико-хімічні показники. Так, за мікробіологічними показниками всі проби води відповідали нормам.
Відхилення виявили лише за фізико-хімічними показниками – забарвленість, каламутність, смак і присмак. Спеціалісти відмічають, що деякі показники залишаються сталими протягом багатьох років. Це пов’язано у більшості випадків з природними умовами та з діючою технологією водопідготовки.
Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації
У Дніпропетровському ОЦКПХ МОЗ рекомендують дніпрянам вживати лише кип’ячену або питну доочищену фасовану воду.
Результати дослідження питної води у Дніпропетровській області:
- Дніпровський район – відхилення за показниками смак, присмак, забарвленість, каламутність;
- Кам’янський район – відхилення за показниками забарвленість, каламутність;
- Криворізький район – відхилення за показниками забарвленість каламутність;
- Нікопольський район – відхилення за показниками забарвлення, каламутність;
- Новомосковський район – відхилення за показниками забарвленість, каламутність;
- Павлоградський район – не проводилося дослідження на фізико-хімічні показники;
- Синельниківський район – відхилення за показниками смак, присмак, забарвленість, каламутність.