Філатов заявив, що у Дніпрі може з’явитися пам’ятник "Байрактару"

Філатов заявив, що у Дніпрі може з’явитися пам’ятник "Байрактару" - || фото: pravda.com.ua

У Дніпрі триває процес дерусифікації – у місті перейменовують вулиці та прибирають пам’ятники, які мають відношення до країни-агресора. Борис Філатов розповів, як триває цей процес та які плани на майбутнє відносно цього вже є.

За словами міського голови, він повністю підтримує дерусифікацію Дніпра. При чому раніше він навіть не замислювався над тим, скільки назв у Дніпрі пов’язані з Росією, а це приблизно сотні вулиць. Наразі процес перейменування триває – на сесії міськради приймають відповідні рішення. Філатов говорить, що містяни не проти перейменування, а лише хочуть, щоб з ними узгоджували нові назви. Про це він розповів в програмі "Рандеву" з Яніною Соколовою.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також мер розповів про демонтаж пам’ятників. За його словами, на місці старого радянського літака розглядають варіант установки пам’ятника "Байрактару". Скоріше за все, річ йде про літак, який встановлено на житловому масиві Сонячний. Він є пам’яткою культурної спадщини, але його вже внесли до офіційного переліку на зняття з такого обліку. Тоді його можна буде демонтувати.

- У нас є старий радянський літак. При чому літак 50-60-х років. Це взагалі не пам’ятник, а залізяка з крилами. Ми думаємо зробити з нього пам'ятник "Байрактару". Ми в цьому напрямку працюємо, але це не означає, що завтра треба вискочити і все знести. Це не правильно. Але ми працюємо, – розповів Борис Філатов.

Варто зазначити, що "Байрактар" (Bayraktar TB2) – це турецький ударний безпілотник, який вміло застосовують наші військові у боротьбі з російськими окупантами.

Последние новости