Доведеться оформити страховку: Кабмін затвердив список небезпечних порід собак

Доведеться оформити страховку: Кабмін затвердив список небезпечних порід собак - фото natworld.info

Кабмін затвердив список небезпечних порід собак. Їх господарям доведеться укладати договір обов'язкового страхування відповідальності власників собак за шкоду, яку може бути завдано третім особам.

Згідно з документом, до переліку небезпечних порід собак тепер увійшли:

Зазначимо, що раніше список небезпечних порід в Україні теж існував, але він був набагато більшим. До нього входили і хаски, і фокстер'єри, і лабрадори-ретрівери. Тепер визначили 51 небезпечну породу.

Власникам перелічених вище порід потрібно укладати договір страхування під час реєстрації або перереєстрації собак. Якщо цього документа не буде, то тварину не перереєструють.

Згідно з українським законодавством, договір страхування можна скласти на 1-3 роки. Якщо у собаки зміниться господар, документ продовжить діяти і на нового власника за умови переоформлення на його ім'я.

Страховика власник собаки може обирати самостійно. У постанові "Про затвердження Порядку та правил проведення обов'язкового страхування відповідальності власників собак за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам" зазначено, що страховий тариф встановлюється у таких розмірах:

При цьому, якщо настане страховий випадок, то страхова сума може бути виплачена такою:

До речі, згідно з новими змінами, за вигул собак зі списку небезпечних порід у невідведених місцях або без поводків та намордників власник може отримати попередження чи штраф у розмірі від 170 до 340 гривень.

Последние новости