Турандот

АФІША - КІНО
ava
Жанр
опера
,
театр
Тривалість
190 мин.
Країна, рік
США
,
2018
Вікові обмеження (років)
16
Прем'єра в Україні
19 вересня 2018
0.00

Про фільм

Турандот сміливо можна назвати найвідомішою китайською принцесою: Карло Гоцці в театрі драматичному, а потім Джакомо Пуччіні в театрі музичному надали їй всесвітньої слави. Холодна і неприступна любителька інтелектуальних загадок, чоловіконенависниця, в одну мить повністю змінена поцілунком принца Калафа стала героїнею останньої опери Пуччіні. Опери, що залишилася незавершеною: смерть обірвала роботу композитора над «Турандот» в 1924 році.

У «Турандот» Пуччіні зумів поєднати традицію італійської мелодрами і східний колорит. Але китайська декоративність була лише інструментом для вирішення головного драматургічного завдання: «Розпалити любовну пристрасть Турандот, яку вона стільки часу гасила під попелом своєї великої гордині». Однак саме це виявилося найскладнішим, і фінальний дует залишився ненаписаним.

Театральна практика, однак, не дозволяє залишити історію незавершеною. Франко Альфано дописав фінал, з яким «Турандот» виконується майже на всіх світових сценах, і Мет - не виняток. Happy end неминучий, і яскравий святковий світ, створений Франко Дзеффіреллі на сцені - тому підтвердження.

Розклад сеансів

calendar
Показати більше
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах

Інші фільми

Завантажуються нові фільми