Штаб Национальной защиты Днепропетровска написал открытое письмо Порошенко

Петр Порошенко. Фото: hvylya.org

Петр Порошенко. Фото: hvylya.org

События
16 июня 2014 18:54

В связи с гибелью 49 военных возле аэропорта в Луганске, Штаб национальной защиты Днепропетровщины написал открытое письмо Президенту Украины Петру Порошенко с призывом принять решительные меры и ввести военное положение на Донбассе. Vgorode.ua публикует полный текст письма:

"ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Від Штабу національного захисту Дніпропетровської області

Президенту України,
Міністру збройних сил України,
Керівнику генерального штабу військ України,
Командуючому ОК "Південь", 
Командуючому прикордонними військами,
Генералам та офіцерам 

У зв’язку з трагічними подіями, які увірвались у наше життя, Штаб національного захисту висловлює співчуття всім родинам, які втратили своїх близьких. На жаль, треба констатувати, що ці тяжкі утрати стали наслідком не лише інспірованих Росією терористичних дій, на Сході держави, але й бездарного військового управління операціями. Кількість жертв росте з кожним днем. Повна відповідальність лежить на тих, хто досі не визнав необхідність введення військового стану в Донецькій і Луганській областях. Звертаємось до всіх вас із важливими, на нашу думку, питаннями.

Пане Президенте, Головнокомандуючий військ України, чи розумієте Ви всю повноту Вашої персональної відповідальності за загибель 49 осіб у літаку ІЛ-76 14.06.2014 року при посадці у аеропорту міста Луганська та 4 прикордонників у Маріуполі? Чи розумієте Ви, що відкладати призначення, які б дали надію на покарання зрадників, корупціонерів у лавах збройних сил та зменшення загиблих у наслідок війни, злочинно?

До сих пір не зроблено найголовнішого – не визнано офіційно війну. Не сформовано досі ЄДИНОГО КООРДИНАЦІЙНОГО ШТАБУ між МВД України, Міністерством збройних сил України, всіма патріотичними формуваннями нашої країни, які беруть участь у боротьбі з тероризмом, що пробрався до нашої держави.

Чи понесуть відповідальність за загибель військовослужбовців та прикордонників Керівник генерального штабу Збройних сил України, Командуючий ОК "Південь", Командуючий Прикордонних військ за бездарні дії у підготовці операцій у Луганській та Донецькій областях? За відсутність реакції на доповіді розвідки, за відсутність обмундирування та засобів захисту особового складу, направленого ними до епіцентру подій, за відсутність хоч якого-небудь вишколу та військового налагодження особового складу та відправлення бійців без належної підготовки? 

Чи розумієте Ви, пане Президенте, що протягом двадцяти трьох років саме ці високопосадовці розвалювали збройні сили України та саме вони сьогодні нездатні займатися обороною нашої держави? Чи подав у відставку хоч один генерал Збройних сил України, який боягузливо відсиджується у кабінетах? 

До якого часу українська громада буде сплачувати зарплатню міліціянтам та співробітникам СБУ в Луганській та Донецькій областях, в яких не залишилось майже посадовців, які б не присягнули ДНР та ЛНР публічно або потайки?

Петре Олексійовичу, Ви поки що маєте високий кредит довіри від українського народу. Попри сумнівну компанію, в якій Ви відсвяткували свою інавгурацію, попри сумніви в доречності банкетів у складні часи, народ України має надію, що Ви станете гідним Президентом і докладете всіх зусиль до врегулювання ситуації. Не розчаровуйте його.

Матері та батьки, дружини, діти, рідні загиблих ГЕРОЇВ УКРАЇНИ мають право знати відповіді на поставлені в цьому листі питання, а також знати, чому до самого вечора дня загибелі їхніх близьких не було офіційного оприлюднення списків загиблих з боку Міністерства збройних сил України.

Штаб національного захисту Дніпропетровської області в черговий раз закликає ТЕРМІНОВО перейти до рішучих дій, визнати військовий стан на території Донецької та Луганської областей та сформувати професійний ШТАБ з координації дій на сході України, який розробить стратегію та тактику дій у зоні, в якій визнано військовий стан. Тільки такими рішучими діями ми зможемо не повторити всіх військових помилок Криму та зберегти територіальну цілісність та суверенітет України!

З повагою, Штаб національного захисту Дніпропетровської області".

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях