Назар Стодоля

Афиша - Театры - Назар Стодоля

Афиша - Театры - Назар Стодоля

Тарас Шевченко

Історично-побутова мелодрама

Режисер-постановник: – народний артист України - Лідія Кушкова

Хореографія – Валентина Грекова
В ролях: нар.арт.Украъни: Гр. Маслюк, Л.Кушкова;засл,арт.України: В.Мойсеєнко , Н.Ніколаєва ,Ж. .Дмитренко, М.Постолака ;артисти: О.Вербова, С.Сушко, С.Дрожаков та інші.

Драматичні твори Тараса Шевченка, що дійшли до нас, - це п'єса "Назар Стодоля" (1843) та уривок історичної п'єси "Никита Гайдай" (1841). Не збереглися "драма чи трагедія в трьох актах" "Данило Рева" (згадується в листі поета до Я. Кухаренка від 30 листопада 1842), яку Шевченко згодом переробив, імовірно, в мелодраму "Назар Стодоля", а також мелодрама у прозі "Невеста". Драматургічним зацікавленням Шевченка сприяли відвідини вистав петербурзьких театрів, безпосереднє оточення поета, зокрема композитор і оперний співак С. Гулак-Артемовський та журналіст, фейлетоніст і театральний критик О. Елькан (відомий і як перекладач драматичних творів зарубіжних авторів для Александринського театру).

Тема людських взаємин і суспільних відносин, як за часів Кобзаря, так і сьогодні гостро прослідковується у нашому житті. Непорозуміння, обман і навіть зрада хвилювали героїв Шевченкової п’єси "Назар Стодоля", хвилюють ці проблеми і нинішніх українців.

У спектаклі задіяно більше 20 артистів драми і балету. Вистава неодноразово схвально висвітлювалася на сторінках українських газет. Один з критиків охрестив жанр спектаклю як детектив через стрімкий розвиток сюжету і уміння акторів тримати глядача у напрузі протягом усього дійства. Наш театр, окрім багатьох міст України, двічі давав "Назара Стодолю" у столиці нашої держави, Києві. У 2004 році виконавці головних ролей Г.Маслюк (Хома Кичатий) і В.Мойсеєнко (Назар) отримали свої почесні звання.

Тривалість вистави: 2 год.

Назар Стодоля: фото 1Назар Стодоля: фото 1 Академический Украинский Музыкально-Драматический театр им. Т. Г. Шевченко

Назар Стодоля: фото 2Назар Стодоля: фото 2 Академический Украинский Музыкально-Драматический театр им. Т. Г. Шевченко

Назар Стодоля: фото 3Назар Стодоля: фото 3 Академический Украинский Музыкально-Драматический театр им. Т. Г. Шевченко

 

Присоединяйтесь к соцсетям Vgorode.ua - Facebook, Telegram, Viber, Instagram

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях