В Україні почались перевірки на АЗС через завищені ціни на пальне

В Україні почались перевірки на АЗС через завищені ціни на пальне.

В Україні почались перевірки на АЗС через завищені ціни на пальне. Фото: dpss.gov.ua

Транспорт та інфраструктура
23 травня 2022 19:04

Після скасування Кабінетом міністрів України регулювання цін на бензин та дизельне паливо у багатьох областях компанії АЗС почали надмірно завищувати вартість пального. Тож прем'єр-міністр України Денис Шмигаль дав доручення Держпродспоживслужбі перевірити суб’єкти господарювання, що працюють на роздрібному ринку пального.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що державне регулювання цін на пальне було призупинено через його дефіцит на ринку. Уряд вважає, що це рішення має скоротити черги на АЗС та відновити баланс на ринку. Проте, з власниками компаній було домовлено, що граничні ціни на дизельне пальне будуть не більш ніж 58 гривень, а на бензин – не більше ніж 52 гривні. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Деякі АЗС почали продавати пальне за дуже високими цінам, на що почали скаржитися водії. Про це повідомила пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Україні.

Попри відмову Кабміну регулювати ціни, АЗС, як і раніше, зобов'язані завчасно декларувати вартість пального у разі її підвищення. Деякі компанії цього не роблять, але надмірно завищують ціни. Українці з різних регіонів почали скаржитися на це, а також на відсутність розрахункових документів, відмову у вільному виборі засобів розрахунку тощо.

Тож Держпродспоживслужба спільно з військовими адміністраціями, Національною поліцією та податковою службою розпочали проведення перевірок на цих АЗС. Так, у Чернівецькій області розпочаті перевірки п'яти АЗС ТОВ «ПП-ОЙЛ», де дизельне паливо реалізовувалось по 70 гривень за літр. За підсумками перевірки станом на 22 травня реалізація пального на АЗС не здійснюється. Перевірки компаній, які встановили високі ціни на пальне, будуть продовжуватися і в інших областях України. 

В Україні почались перевірки на АЗС через завищені ціни на пальне.В Україні почались перевірки на АЗС через завищені ціни на пальне. Фото: dpss.gov.ua

Держпродспоживслужба нагадує, що завищення цін в умовах воєнного стану є неприпустимим, а порушення правил ведення підприємницької діяльності матиме наслідки у вигляді штрафів та інших заходів адміністративного впливу. Про це раніше попереджала і міністрка економіки Юлія Свириденко.

Раніше ми розповідали, скільки тепер будуть коштувати ДП і бензин на різних АЗС України. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах