Заступник мера Дніпра розповів про підготовку, пластикові квіти та транспорт на поминальні дні

Заступник мера Дніпра розповів про прибирання, пластикові квіти та транспорт на поминальні дні -

Заступник мера Дніпра розповів про прибирання, пластикові квіти та транспорт на поминальні дні - Фото: kievvlast.com.ua

Події
22 квiтня 2022 14:43

Заступник мера Дніпра Михайло Лисенко розповів, чи є підготовка до поминальних днів у місті у зв'язку з військовими становищем в Україні.

Як повідомив Михайло Лисенко в інтерв'ю на 11 каналі, на сьогоднішній день на території міста 43 цвинтарі. Вже розпочали підготовчі роботи до розчищення цвинтарів до поминальних днів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про розчищення цвинтарів

Наразі 35-40% комунальників пішли воювати за своїм бажанням, вони на фронті. Зокрема це водії, оператори екскаваторів, бульдозерів. Поки вони захищають країну, тимчасово на їх посади візьмуть людей з числа переселенців. Планують протягом 10-15 днів на всі транспортні засоби знайти людей.

- У будь-якому випадку ми справлятимемося. Це не буде так ефективно, як минулого року, проте ми на це доклали максимальних зусиль, – сказав Лисенко.

Про пластикову атрибутику

Людям нагадують, що у місті заборонено приносити пластикову атрибутику на цвинтарі. За словами Лисенка, після цього на полігонах за півтора-два місяці виявляється 50-60 вантажівок пластикових відходів. Їх неможливо утилізувати.

Цього року також працюватиме інспекція. Вона контролюватиме, що люди не приносили такої атрибутики.

- Я, як людина, яка добре знається на теології та релігії, хочу сказати всім нашим мешканцям: запевняю вас, вашим родичам дорогим, які поховані на цвинтарі, їм не потрібні ваші ні паски, ні олів'є, ні котлети, ні тим більше пластикові квіти. Єдине, що їм потрібне, це лише молитва, – сказав Михайло Лисенко.

За торгівлю пластиковими квітами спочатку буде попередження. Хто не розумітиме – продукцію вилучатимуть.

Про транспорт на поминальні дні

Михайло Лисенко сказав, що завтра опублікують конкретні маршрути. За його словами, маршрути з минулого та позаминулого року не змінилися, але про них ще раз повідомлять.


Нагадаємо, в Україні існує традиція через тиждень після Великодня згадувати померлих родичів та ходити на цвинтар. У різних регіонах традиції та дати поминальних днів відрізняються. Наступної неділі після Великодня, 1 травня, припадає Червона Гірка або Фоміна. У понеділок, 2 травня – Проводи. У вівторок, 3 травня – Радониця. У церковній традиції День поминання завжди випадає на 9-й день після свята Світлого Христового Воскресіння.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах