Виступали ВВ, Pianoбой та 95-й квартал: як пройшов концерт "Життя переможе" у Дніпрі

Виступали ВВ, Pianoбой та 95-й квартал: як пройшов концерт "Життя переможе" у Дніпрі

Виступали ВВ, Pianoбой та 95-й квартал: як пройшов концерт "Життя переможе" у Дніпрі - фото: adm.dp.gov.ua

Події
30 квiтня 2022 11:29

Вчора, 29 квітня, у дніпровському метро на станції "Вокзальна" українські зірки – гурт "Воплі Відоплясова", Pianoбой та гумористи з 95-го кварталу – дали безкоштовний концерт під назвою "Життя переможе". Стало відомо, як пройшов цей захід та чому його організували.

Концерт "Життя переможе" мав розпочатися о 18:00. На той час, за словами очевидців, у вестибюлі станції метро "Вокзальна" зібрався величезний натовп – подивитися виступ українських зірок прийшли більше тисячі людей.

Натовп на концерті "Життя переможе".Натовп на концерті "Життя переможе". Фото: adm.dp.gov.ua

Натовп на концерті "Життя переможе".Натовп на концерті "Життя переможе". Фото: adm.dp.gov.ua

Дівчинка з натовпу на концерті "Життя переможе".Дівчинка з натовпу на концерті "Життя переможе". Фото: adm.dp.gov.ua

Хтось із них, втомившись чекати на початок концерту, почав співати пеню "Ой, у лузі червона калина". Інші люди одразу почали підспівувати. Зазначимо, що для багатьох це була частина концерту, що найбільше запам'ятовується.

Пізніше на сцену вийшли "кварталівці". Валерій Жидков виступив зі стендапом, а Юрій Великий – з пародіями на Зе та російського військового Конашенкова, який зазвичай звітує про хід "спецоперації" в Україні по російському ТБ. Комік у образі Конашенкова розповідав, як "війська РФ обі***лися  відповідно до заздалегідь затвердженого плану".

Комік на концерті "Життя переможе".Комік на концерті "Життя переможе". Фото: adm.dp.gov.ua

Далі виступали Олег Скрипка ("Воплі Відопласова") та Pianoбой. У перервах між виступами до глядачів із жартами виходив Валентин Михіненко. Попри те, що у метро був концерт, поїзди там ходили.

Концерт "Життя переможе".Концерт "Життя переможе". Фото: adm.dp.gov.ua

Концерт "Життя переможе".Концерт "Життя переможе". Фото: adm.dp.gov.ua

Концерт "Життя переможе".Концерт "Життя переможе". Фото: adm.dp.gov.ua

Чому артисти вирішили дати концерт у дніпровському метро?

Як розповів Pianoбой, він та інші артисти зараз дають по кілька концертів на день, оскільки перебувають у нескінченному турі госпіталями, військовими частинами та подібними місцями. Шлях до глядачів лежав через Дніпро. Вирішили виступити і для дніпрян, щоб підняти їм настрій, передають у Дніпропетровській ОДА.

Піанобой на концерті "Життя переможе".Піанобой на концерті "Життя переможе". Фото: adm.dp.gov.ua

- Розуміючи те, що ми будемо у Дніпрі, ми вирішили зробити концерт для людей, які перебувають у досить тяжкому психологічному стані. Думаю, що ми сьогодні здіймемо їм бойовий дух, а вони нам. Репертуар свій ми не готуємо, а працюємо щодо ситуації. Не важливо, де ми даємо концерти: у чистому полі, у військовій частині чи, як сьогодні, на станції метро. Все це не має значення. Головне – це почуття єднання та відчуття того, що ми всі маленькі частини однієї великої країни, – пояснив артист.

Олег Скрипка підкреслив, що метро – зараз найкраще місце для концертів, незважаючи на звуки від поїздів, що рухаються за своїми маршрутами.

Скрипка на концерті "Життя переможе".Скрипка на концерті "Життя переможе". Фото: adm.dp.gov.ua

– У нас склався такий собі артистичний батальйон. Ми багато виступали у Києві та під Києвом, у Житомирі, в Одесі і ось зараз приїхали до Дніпра. Я вважаю, що метро – це найкраще місце для концертів зараз, бо тут безпечно. А те, що люди приїжджають та їдуть, їздять поїзди – це не має значення. Головне, що ми, артисти, звертаємось до людей, допомагаємо одне одному. Я вважаю, що на сьогоднішній день Україна перетворилася на такий великий та потужний волонтерський центр. А всі українці – герої. Усі ми зараз на фронті, кожен на своєму, – сказав Олег Скрипка.

За словами гумориста "95-го кварталу" Валерія Жидкова, жарти під час війни спочатку здавалися недоречними, але пізніше виявилося, що вони важливі.

Жидков на концерті "Життя переможе".Жидков на концерті "Життя переможе". Фото: adm.dp.gov.ua

– Спочатку здавалося, що такі заходи зараз зовсім недоречні. Але спілкуючись із людьми, особливо військовими, розумієш, що це дуже важливо. Те, як реагують солдати на наші жарти, багато чого варте. Вони сміються від душі, регочуть до сліз і кажуть, що ми їх зарядили. А ми насправді самі заряджаємося від них, – розповів Валерій Жидков.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах