Резнікова на посаді голови Міноборони змінить Буданов: що ще відомо

Резнікова на посаді голови Міноборони змінить Буданов: що ще відомо.

Резнікова на посаді голови Міноборони змінить Буданов: що ще відомо. Фото: hepta, Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Події
05 лютого 2023 23:45

Чутки про можливу зміну голови Міністерства оборони України офіційно підтвердились. Олексія Резнікова переведуть на іншу посаду, а його місце у Міноборони займе Кирило Буданов.

Нагадаємо, інформація про кадрові зміни в Кабміні з'явилася сьогодні. Повідомлялося, що на посаду голови Міноборони розглядали професійного військового. Одним із головних кандидатів був Кирило Буданов, який наразі очолює Головне управління розвідки. На його місце вже нібито шукають заміну.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Тепер про це офіційно заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Крім того, стало відомо і про призначення нового голови МВС та СБУ.

Олексію Резнікову натомість посади голови Міноборони запропонували посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості для посилення військово-промислового співробітництва. Арахамія зазначив, що це абсолютно логічне рішення через експертизу Резнікова щодо "Рамштайну" та необхідності "підняти" Міністерство, яке має робити більше.

Генерал-майора Кирила Буданова призначать міністром оборони, що також називають логічним вибором для воєнного часу.

Ще стало відомо, що Міністерство внутрішніх справ очолить Ігор Клименко. Він очолював Національну поліцію України з 2019 року, а також був заступником голови МВС із 2017 по 2023 рік. Після авіакатастрофи у Броварах 18 січня 2023 року, де загинув голова МВС Денис Монастирський, Клименко тимчасово виконував обов'язки голови МВС.

Посаду голови Служби безпеки України обійме Василь Малюк. Він був в.о. голови СБУ з липня 2022 року після звільнення Івана Баканова.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах