Чому вчора ввечері була повітряна тривога

Чому вчора ввечері була повітряна тривога - фото: facebook.com/pvkshid/photos

Чому вчора ввечері була повітряна тривога - фото: facebook.com/pvkshid/photos

Події
04 липня 2022 10:45

Вчора увечері, 3 липня, у деяких областях була повітряна тривога. У тому числі – у Дніпрі та Запоріжжі. Стало відомо, чому гуділи сирени.

Як розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, увечері в центральній та східній частинах країни було оголошено повітряну тривогу. Цього разу російські літаки, які носять ракети Х-22, злетіли з аеродрому "Шайківка" (це Калузька область РФ) та й облетіли навколо України. За словами Юрія Ігната, вони покрутилися біля Криму, погрожуючи новими ударами Україні, але в результаті обстрілу цього разу не було, пише УП.

Українцям нагадали, що не можна ігнорувати тривогу. Зараз найчастіше РФ використовує ракети класу Х, а це надзвукові крилаті ракети великої дальності. Їх дуже важко збити, тому вони несуть серйозну загрозу.

Нагадаємо, що над Дніпропетровщиною вчора збили 10 безпілотник окупантів. Це було над Синельниківським районом. Уламки впали на відкриту територію між двома селами. Нікого з людей не зачепило.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах