Карта бойових дій в Україні 5 лютого

Карта бойових дій в Україні 5 лютого.

Карта бойових дій в Україні 5 лютого. Фото: instagram.com/libkos

Події
05 лютого 2023 07:35

У неділю, 5 лютого, в Україні розпочалася 347-а доба повномасштабної війни з Російською Федерацєю. Наші захисники боронять на фронті нашу незалежність та повертають окуповані ворогом території. У мережі знову поширюється інформація про можливий новий наступ росіян, але провести його в таких масштабах, як описується, в армії РФ, вірогідно, не вийде.

Навряд чи окупанти зараз будуть спрямовувати свої сили на Запоріжжя, оскільки вони готуються до наступу на заході Луганської області та захоплення усієї Донецької області. Російські військові вже отримали наказ наступати на Вугледар. У районі Маріуполя зараз перебуває близько 30 000 військових РФ. Цієї кількості недостатньо, щоб атакувати Запоріжжя та одночасно продовжувати наступальні операції з оточення Бахмута. Тож Міноборони Росії може вживати певних заходів щодо набору нових військовослужбовців та інтеграції добровольчих батальйонів у свою структуру.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 5 лютого.

Карта бойових дій в Україні 5 лютого.Карта бойових дій в Україні 5 лютого. Фото: www.understandingwar.org

Минулої доби російські війська здійснили обмежені наступальні дії на північний захід від Сватового. Також вони здійснили успішний наступ поблизу Дворічного Харківської області. Продовжився ворожий наступ і біля Кремінної. Українські війська відбили штурми окупантів біля самої Кремінної та Греківки, Невського та Діброви. Бої тривають біля Ямполівки Донецької області, куди нещодавно дійшли російські сили. ЗСУ продовжують завдавати ударів по матеріально-технічному забезпеченню Росії в Луганській області.

4 лютого у Росії в Борсівці Бєлгородської області сталася пожежа на нафтобазі, де нібито виготовляють металоконструкції для ремонту Керченського мосту в Криму. Це може дещо порушити логістику росіян.

Карта бойових дій в Україні 5 лютого.Карта бойових дій в Україні 5 лютого. Фото: www.understandingwar.org

4 лютого російські війська продовжили наступ у районі Бахмута. Минулого тижня на цей напрямок російські війська спрямували значну частину своїх сил і мали намір прорвати українську оборону. Наша армія відбила російські штурми біля самого Бахмута, поблизу Верхокам'янського, Красної Гори, Парасковіївки та Іванівського. Бойовики ПВК "Вагнер", ймовірно, продовжували наступ поблизу Роздолівки та Васюківки та намагалися просунутися в напрямку Спірного.

Просування ПВК "Вагнер" з напрямку Соледару та заявлене просування російських військ біля Лиману та навколо Білогорівки створюють передумови для оточення Сіверська з трьох напрямків. Навіть якщо це станеться, українські сили зможуть постачати озброєння іншими прилеглими дорогами.

Операції росіян вздовж західних околиць Донецька наразі сповільнилися. Протягом трьох попередніх діб окупанти не проводили штурмів на лінії Донецьк - Авдіївка. Російським силам, ймовірно, бракує бойової потужності, щоб підтримувати численні великі наступальні операції в Україні. Тож, цілком можливо, що росіяни обраи пріоритетом свого наступу захоплення Бахмута.

4 лютого російські війська продовжували наступальні операції в районі Вугледара. Вони намагаються просунутися до Микільського і продовжують стягувати артилерію та піхоту в район цього міста.

Карта бойових дій в Україні 5 лютого.Карта бойових дій в Україні 5 лютого. Фото: www.understandingwar.org

Українські війська продовжують знищувати російські склади на лівому березі Херсонської області. ЗСУ завдали удару по російській системі ППО "Тор" неподалік Нової Каховки.

4 лютого російські війська продовжували вести регулярний вогонь на захід від Гуляйполя, а також у Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях. Забороненими запалювальними боєприпасами окупанти обстріляли місто Херсон.

Карта бойових дій в Україні 5 лютого.Карта бойових дій в Україні 5 лютого. Фото: www.understandingwar.org

Карта бойових дій в Україні 5 лютого.Карта бойових дій в Україні 5 лютого. Фото: www.understandingwar.org

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах