В Україні продається небезпечне печиво, яке може спричинити параліч

В Україні продається небезпечне печиво, яке може спричинити параліч.

В Україні продається небезпечне печиво, яке може спричинити параліч. Фото: odesa.novyny.live

Події
25 сiчня 2023 19:55

Печиво, яке може завдати шкоди здоров'ю будь-якої людини, яка її з'їсть, не з України. Його виготовляють у Румунії, а в Україну імпортують.

Високий вміст акриламіду було виявлено у печиві, яке виробляється в Румунії, назва фірми-виробника - Ro Star SA. Експорт товару здійснюється з Польщі компанією VYV DISTRIBUTION Sp. zoo. Імпортер в Україні - ТОВ "Львівімпорт".

Як повідомляють у Держпродспоживслужбі Івано-Франківської області, інформація про небезпечне печиво надійшла через систему швидкого оповіщення для харчових продуктів та кормів (Rapid Alert System for Food and Feed – RASFF) 12.01.2023.

Печиво має бути вилучено із продажу. Держспоживслужба закликає покупців повідомляти, якщо це печиво буде відмічено у продажу.

Акриламід - це небезпечне органічне з'єднання, отруєння їм помітно не відразу, а через кілька днів і навіть тижнів. Симптоми отруєння такі: посилене потовиділення на руках і ногах, оніміння та параліч кінцівок. Також акриламід викликає подразнення та ушкоджує рогівку ока.

Акриламід також небезпечно вдихати, його пари та пил може негативно впливати на нервову систему.

Скрин: Фейсбук ДержпродспоживслужбиСкрин: Фейсбук Держпродспоживслужби

Нагадаємо, влітку 2022 року в Києві після масового отруєння шаурмою почалися перевірки всіх точок по Києву, в яких вона продавалася. Протоколи з порушеннями складали десятки.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах