Окупанти готують чергові провокації на Запорізькій АЕС

Окупанти розмістили військову техніку біля реактора ЗАЕС.

Окупанти розмістили військову техніку біля реактора ЗАЕС. Фото: reuters.com/Alexander Ermochenko

Події
08 грудня 2022 13:55

Вчора, 7 грудня, на територію тимчасово захопленої Запорізької атомної електростанції окупанти завезли кілька реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) "Град".

Як повідомили в "Енергоатомі, цю зброю російські загарбники розмістили біля енергоблока №6, безпосередньо поруч із територією станційного сухого сховища відпрацьованого ядерного палива, де раніше будували деякі "захисні споруди" в таємному режимі, порушуючи всі умови з організації ядерної та радіаційної безпеки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Повідомляється, що найбільш вірогідна провокація, яку готує армія РФ – це обстріли протилежного берегу Дніпра з РСЗВ "Град" з території майданчика ЗАЕС, зокрема міст Нікополь та Марганець. Таким чином окупанти будуть користуватися "прикриттям" енергоблоків та сховища відпрацьованого ядерного палива.

- Весь світ розуміє кричущі порушення всіх норм і вимог ядерної та радіаційної безпеки роботи АЕС, яку загарбники використовують для військових цілей. Із самого початку агресії вони розміщують там особовий склад, військову техніку, зброю і вибухівку; замінували територію станції та під'їзні шляхи до неї, – повідомили в "Енергоатомі".

В компанії звернулися до МАГАТЕ й усієї світової атомної спільноти, інформуючи про додаткове розміщення РСЗО "Град" безпосередньо на майданчику ЗАЕС. І вкотре закликали створити безпекову зону всередині та навколо станції за її повної демілітаризації й деокупації.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах