Історія 9-річної дівчинки з Дніпра, яка загинула від ракетного удару росіян

Історія 9-річної дівчинки з Дніпра, яка загинула від ракетного удару росіян -

Історія 9-річної дівчинки з Дніпра, яка загинула від ракетного удару росіян - фото: t.me/memorial_ukraine

Події
08 грудня 2022 13:36

Через ракетний удар 29 вересня загинула родина з двома дітьми. Серед них була – дев’ятирічна Василіса Патлань.

Дівчинка жила у Дніпрі. Після повномасштабного вторгнення разом із братиком та мамою переїхала до бабусі в мікрорайон Шляхівка, що на виїзді з міста. Тато дівчинки пішов захищати Україну від російських загарбників у лавах ЗСУ, розповіли у проєкті "Меморіал".

Російська армія обстріляла Шляхівку 29 вересня. Василіса, її брат Іван, мама Наталія та бабуся Алла загинули. Ракета влучила прямо в будинок сім’ї Патлань. На руїнах цього дому сидів лише сусідський пес Крим. Він плакав. За півтора місяця після трагедії в собаки зупинилось серце.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Родину Патлань поховали на Краснопільському цвинтарі Дніпра. Настоятель Свято-Духівського храму (ПЦУ) Ярослав Малерик розповів, що на похороні зібралося багато людей. За його словами, родина була порядною, а діти – добре виховані. Вони завжди приходили до храму по неділях і на свята.

У грудні Василісі Патлань мало б виповнитися десять років. Дівчинка ходила до школи, і, судячи з фото у соцмережах, багато часу проводила з мамою Наталією. Пенсіонер Олександр Соломонович, який був сусідом сім’ї Патлань у Шляхівці, пригадав, що Василіса любила їздити вулицями на велосипеді.

- Моя Маша і Василіса народилися з різницею у десять днів. Ми стали кумами. За день до того, що сталося, моя дочка цілий день проговорила з Василісою телефоном. Вони переважно переписувалися, а тут дуже довго розмовляли… Коли я сказала доньці по те, що трапилось, вона спитала: "Мамо, чому саме вони?" – пригадала знайома родини Наталія.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах