Як платити за комуналку в Дніпрі, якщо житло зруйноване або покинуте

Як платити за комуналку в Дніпрі, якщо житло зруйноване або покинуте

Як платити за комуналку в Дніпрі, якщо житло зруйноване або покинуте - фото: adm.dp.gov.ua

Події
07 листопада 2022 11:48

У зв’язку з повномасштабною війною та ракетними ударами росіян деяким мешканцям Дніпра довелося покинути свої оселі. Тому в них виникають питання, як у такому випадку платити за комунальні послуги і чи потрібно це робити. У Дніпропетровській ОВА дали відповіді.

Як платити за комунальні послуги тим, хто покинув житло

Якщо людина виїхала з помешкання під час війни, то про це потрібно повідомити постачальника комунальних послуг і надати довідку з місця тимчасового проживання. Мешканця можуть звільнити від сплати за низку комунальних послуг після 30 днів відсутності вдома і якщо в оселі немає приборів обліку. Про це повідомив заступник директора департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської ОВА Дмитро Стороженко. 

Тим, у кого встановлені лічильники, також треба повідомити про виїзд компанію-постачальника. Якщо цього не зробити, то плату за комуналку нараховуватимуть по середньому. Потім доведеться робити перерахунок спожитих послуг.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За які комунальні послуги потрібно платити обов’язково

Якщо людина виїхала зі своєї квартири, то їй все одно потрібно платити за опалення. Це пов’язано з тим, що тепло подається на весь дім. Індивідуально відключити від нього споживача складно та шкідливо для будинку.

Також потрібно платити за обслуговування будинку. Адже, з цих коштів утримується вся багатоповерхівка та прилегла територія, а не конкретна квартира. У разі надання управителем послуги не у повному обсязі, має бути здійснений перерахунок.

Чи потрібно платити за комунальні послуги тим, у кого зруйноване житло

У випадках руйнування житла внаслідок ворожого удару комунальні послуги споживачеві не надаються. Тож і жодних рахунків виставляти людині не можуть.

Нагадаємо, що під час війни штрафи за несвоєчасну оплату комуналки не нараховуються. Також заборонено припиняти надання послуги через те, що споживач за неї не розрахувався. Це передбачено Постановою Кабінету Міністрів України.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах