Мешканець Дніпра продавав неіснуючі бронежилети і конфіденційну інформацію

Мешканець Дніпра продавав неіснуючі бронежилети і конфіденційну інформацію -

Мешканець Дніпра продавав неіснуючі бронежилети і конфіденційну інформацію - фото: dnipr.gp.gov.ua

Події
31 жовтня 2022 15:54

У Дніпрі будуть судити чоловіка, який продавав неіснуючі бронежилети та конфіденційну інформацію з державних баз даних.

Ще у березня чоловік створив шахрайську схему, скориставшись тим, що в країні ввели воєнний стан. В інтернеті він опублікував оголошення про продаж бронежилетів. При цьому надсилати замовлений товар покупцям він не планував. Таким чином йому вдалося "заробити" близько 300 тисяч гривень, повідомили у Дніпропетровській обласній прокуратурі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Окрім цього, у чоловіка був близький родич у Державній міграційній службі України. У Телеграмі він продавав державні бази даних, що містять персональну інформацію громадян, представнику іноземної компанії. Загалом відомо про 12 фактів збуту даних.

У Дніпрі будуть судити чоловіка, який продавав конфіденційну інформацію громадян -У Дніпрі будуть судити чоловіка, який продавав конфіденційну інформацію громадян - фото: dnipr.gp.gov.ua

Правоохоронці провели вдома у чоловіка обшуки. Вони вилучили засоби зв’язку, бронежилет та банківські картки. За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за заволодіння чужим майном шляхом обману та незаконні операції з використанням електронно-обчислювальної техніки. Обвинувальний акт вже направили до суду. Чоловіку може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах