Магнітні бурі в жовтні 2022: коли їх очікувати та як врятуватися

Магнітні бурі в жовтні 2022: коли їх очікувати та як врятуватися.

Магнітні бурі в жовтні 2022: коли їх очікувати та як врятуватися. Фото: unsplash.com

Події
02 жовтня 2022 10:11

Початок жовтня стане не дуже приємним для метеозалежних людей. Окрім перепаду погоди прогнозується декілька магнітних бурь. Частина з них вже пройшла, проте ще три - попереду.

Магнітні бурі виникають через спалахи на Сонці, в наслідок яких у бік Землі напрявляються хвилі сонячного вітру. Він складається з потужних викидів протонів та електронів, заряд яких впливає на магнітне поле землі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Майже всі живі організми на планеті відчувають вплив магнітних бурь. У декого він може виражатися незначним головним болем, а у інших самопочуття в цей час різко погіршується, можуть бути фізичні чи психічні розлади. Восени вплив сонця на організм відчувається найбільш сильно, адже його стресостійкість низька. 

Vgorode розповість, коли магнітні бурі в жовтні виявлять найбільш сильний вплив і як від нього вберегтися.

Перша частина осінніх магнітних бурь вже пройшла 30 вересня - 1 жовтня. У неділю, 2 жовтня, прогнозується сильна магнітна буря, яка триватиме до 5 жовтня. Центр передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США заявляє, що у ці дні буря перевищить рівень G2, який фахівці вважають небезпечним. 

Ще один період магнітних бурь цього місяця очікують 20 та 21 жовтня, але воно буде менш інтенсивним. Також можливе підвищення сонячної активності з 29 по 31 жовтня, після чого магнітні бурі підуть на спад.

Як вберегтися від дії магнітних бурь?

У час активних магнітних бурь потрібно уважно ставитися до свого стану здоров'я, захищати свій організм від сонячного впливу та робити все, щоб уникнути загострення наявних хронічних хвороб.

Навіть молоді і здорові люди, не схильні до хронічних захворювань можуть відчувати на собі вплив магнітних бурь, коли ті досягають свого піку. Може відчуватися фізичний дискомфорт, головний біль та тривожність. Щоб цього уникнути, слід відмовитися від споживання алкоголю, кофеїну, нікотину та інших речовин, які мають помітний вплив на серцево-судинну систему. Намагайтеся частіше гуляти на свіжому повітрі. Завдяки прогулянкам та надходженню кисню в організмі знижується рівень кортизолу, відомого також як "гормон стресу".

Також рекомендується дотримуватися режиму сну. Намагайтеся лягати спати в один і той же час щовечора і відпочивати щонайменше 8 годин. Не забувайте і про водний баланс організму. У період магнітних бур варто споживати більшу кількість рідини та уникати продуктів, які затримують рідину в організмі. Виключіть із раціону все смажене, гостре, жирне, солоне і копчене. 

Дотримуючись цих простих правил, магнітні бурі пройдуть легко для кожного.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах